StoryEditorOCM
HajdukGOST KOMENTATOR

STRUČNO OKO ‘Nelogične su mi Karoglanove izmjene, za voditi Hajduka trebaš iskustvo, sami se srozavaju‘

Piše toni bilić
24. veljače 2024. - 22:12

Hajduk je ovo morao bolje odigrati, momčad u kontinuitetu stvara pritisak i polušanse, ali mislim da je to više zato što protivnici osjećaju strah od Hajduka, nego zato što se "bijeli" nametnu. I prije sam govorio, Hajduk sam sebe pobjeđuje, srozava, "bijeli" su već dva, tri puta ove sezone vratili Dinamo iz mrtvih - kaže Ivan Pudar.

- Oko Hajduka se sve odvija na valu navijanja, euforije, ali jednostavno to nije to. Nije ništa izbugljeno sve dok se ne odsvira kraj, no Hajduk je u ovom trenutku daleko od titule, s ovom igrom ne možemo biti optimisti. Nema pritužbi na suca, sve je regularno, ali za voditi Hajduka moraš imati iskustvo. Nemam ništa protiv bilo koga, no to je tako.

Osim toga, Karoglan je možda uigravao jedno, a onda su mu došli Kleinheisler i Brekalo, pa se morao prilagođavati njima. Na presici uoči utakmice u Varaždinu pohvalio je Mađara da dobro radi, a onda on jedva uđe u momčad. Nelogične su mi bile zamjene na ovoj utakmici, ne znam zašto je na poluvremenu izašao Krovinović, kojega sam puno puta kritizirao, ali koji u zadnje vrijeme na zadnjem veznom igra dosta kvalitetno. Odjidje i Benrahoua sad nema nigdje, a kad su dolazili najavljeni su kao velika pojačanja.

Problema je puno, oni se rješavaju kad imaš igru, ali kad nemaš, onda se igra na snagu i čekanje da Livaja nešto napravi. Hajduku fali prava špica, jer Livaja je i špica i vezni i sve, te fali jedan igrač kao što je bio Dejan Računica, da podvali loptu i izbaci suigrača u priliku. Hajduk 30-40 posto snage troši na protestiranje, ne znam zašto igrači toliko energije gube na to, VAR će se javiti ako je nešto...

Varaždin ima dobre igrače, ne kažem da je jednostavno pobijediti ih, ali Hajduk je to morao bolje. Morao je pobijediti da bi zadržao korak za Rijekom, bez obzira kako će završiti njihov derbi s Dinamom na Maksimiru. Ako Dinamo dobije taj derbi i zaostalu utakmicu s Varaždinom, izjednačit će se s Rijekom na tablici. "Modri" imaju polet nakon što su prošli Betis u Europi. S druge strane, Rijeku ni eventualni poraz u Maksimiru neće poljuljati - zaključio je Pudar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 02:29