StoryEditorOCM
Hajduk‘nedodijeljeni‘

Mladi veznjak Hajduka odlazi u Sloveniju, drugi bi mogao put Širokog, a Dolček je - otpisan

Piše Slaven Alfirević
9. siječnja 2024. - 14:36

Četvorica su nogometaša Hajduka u rubrici „nedodijeljeni”, čekaju se konačne destinacije gdje će kvartet nastaviti karijeru, a to ne bi trebao biti Hajduk, premda su vezani još s „bijelima” na ovaj ili onaj način. Svaki od njih ima posebnu priču, a čim se nisu našli među putnicima koji su u ponedjeljak krenuli s Hajdukom u Umag, na pripreme i odigravanje četiri utakmice ususret nastavku prvenstva jasno je da ih proljetni dio sezone čeka drugdje, na nekoj drugoj destinaciji...

Luka Vušković – jasna je njegova priča, Hajduk ga mora čuvati kao oko u glavi ili kap vode na dlanu, ne bi bilo dobro ni da se ozlijedi. Bolje bi bilo da Tottenham čim prije upravi s njime i da mu nađe novo utočište gdje bi se Luka kalio i pripremao do konačnog prelaska u Tottenham koji ne može slovom zakona biti prije Lukina 18. rođendana. A to je dogodine u veljači. Dotle, čim Vušković nije krenuo u Umag odmah su krenule priče kako je blizu da ga Tottenham usmjeri, a ne da trenira s „bijelima” li čak igra za juniore.

image

Luka Vušković

Ante Čizmić/Cropix

Spominje se Nizozemska i zasad je to samo u sferi pretpostavki, kao što se i Švicarska spominjala, ali je poznato da Tottenham ima baš dobre veze s Nizozemskom i da je znao slati svoje mladiće na kaljenje na primjer u Excelsior iz Rotterdama. Za mladića od nepunih 17 godina takav klub bio bi idealan da nesmetano i bez nepotrebnih opterećenja napreduje. Vušković je u rukama Tottenhama i čeka, nije u Umagu.

Tino Blaž Lauš – njega nije dao Ivan Leko na posudbu, cijeni ga i Mislav Karoglan, posebno je Boro Primorac za njega izdvajao lijepe riječi, kao treba im, dobar je, ali kad ostane u Hajduku – ne igra. A i kako bi. Samo gubi vrijeme. Bio je već na posudbama u Posušju i Veležu, a sad bi trebao mijenjati državu i to bi trebala biti „dežela”, konkretno Koper. Već bi to bilo zanimljivo, jer Hajduk se s Koprom uskoro sastaje u tijeku siječanjskih priprema. Pitanje je samo da riješe papirologiju, pa se i objava očekuje. Spominjalo se i Široki kao buduću destinaciju Lauša, ali Lauš je „be-ha” ligu već apsolvirao, pa je logično da traži drugačiji izazov, Koper bi bio idealan, razgovori su daleko odmakli.

image

Tino Blaž Lauš

Vlado Kos/Cropix

Ivan Ćubelić – za njega smo u dvojbi bi li u Radomlje ili pak u Široki. Nakon odlaska trenera Marijana Budimira s kormila Širokoga (a došao je Osječanin Dino Skender) primjerice Lauš koliko znamo, a to je ipak neslužbena varijanta, nije bio zagrijan za Široki i već smo ga spakirali za Koper. Međutim, Ćubelić bi mogao biti taj, da se iskaže u Širokome... Mladi vezni bio je već na posudbama u Dugopolju, pa u prvoligaškom Varaždinu, međutim nije ostvario uzlet, ni iskorak. Čekamo „pravorijek” glede Ćubelića kamo će, žaleći što pravu priliku nije dobio, a razumijemo da nije bilo jednostavno otvoriti mu prostor prve momčadi. Napominjemo, podsjećamo kako je u listopadu 2020. Ćubelić u izboru engleskog Guardiana bio probran među 60 najvećih talenata na svijetu svoga godišta! Ali, u Hajduku još nije zaživio.

image

Ivan Ćubelić i Roko Brajković

Ronald Goršić/Cropix

Ivan Dolček – s njim je priča jednostavna, čeka se da ga negdje prodaju, plasiraju. U posljednjih je šest mjeseci ugovora, novi ugovor mu nije na vidiku, nije u prvom izboru, nije se nametnuo u povratku iz Šibenika gdje je, ruku na srce, baš blistao prošle sezone, pa njegova epizoda u Hajduku očito završava, samo što ne znamo detalje. Destinacija – razlaz.

image

Ivan Dolček

Ante Čizmić/Cropix

Francisco Ferro i Dario Melnjak su u Poljudu na oporavku, zato ih nema u Umagu, Ferro još koji tjedan, a Melnjak još duže, oporavljat će se od svojih boljki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:30