StoryEditor
HajdukKako je sve počelo

Što je sve Hajduk tražio, a HNS napravio: donosimo cijelu kronologiju sukoba na relaciji Poljud - Savez

20. rujna 2019. - 22:57

Moglo se čuti između ostalog i to da Hajduku smeta Damir Vrbanović na funkciji direktora HNS-a, zbog sudskih procesa protiv njega, te Bruno Marić da bude glavni instruktor uvođenja VAR-a.

Vrbanovića nema nigdje ni u kakvim razgovorima, Kustić sve vodi i njemu uz bok je već po drugi put tajnik Vlado Iveta; Bruno Marić je sam podnio ostavku na funkciju VAR-namjesnika e da nebi bio kamen smutnje, a u Split sad nisu došli ni Ante Vučemilović, Ante Kulušić, Damir Mišković... kao članovi HNS-vrhuške koji su u okruženju "bijelih" poput crvene krpe, a bili su primjerice u poljudskim kancelarijama na tripartitnom sastanku u lipnju, što je izazvalo dosta gorkih prijepora.

25. svibnja 2015. - evo je više od četiri godine prošlo kako su predstavnici Hajduka u Zagrebu održali sastanak sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza na temu određenih zahtjeva što bi vodilo ukupnoj normalizaciji odnosa: potom se u lipnju u Poljudu odigrala utakmica Hrvatska – Italija, bez publike, pojavila se svastika, iscrtana na travnjaku i ...vrijeme je stalo. Trebalo je vremena da se kotač ka normalizaciji odnosa opet pokrene...

15. svibnja 2017. - HNS je odgovorio Hajduku na temelju njegova zahtjeva koji mu je uputio, te je rečeno, citiramo, kako će "HNS organizirati uobičajeni sastanak svih klubova Prve lige, na kojem će se raspravljati o natjecanju i drugim temama za koje klubovi pokažu interes, uključujući i one predložene od Hajduka..." Nismo se tada pomakli ni za milimetar i evo nas godinu i pol kasnije:

7. prosinca 2018. - Hajduk HNS-u ponovno iznio sedam zahtjeva i izrazio želju za domaćinstvom jedne kvalifikacijske utakmice! "Mi bismo reprezentaciju u Splitu, ako..." Ispunite što tražimo!

29. travnja 2019. - medijima nenajavljen sastanak čelnika HNS-a i Hajduka, uz nazočnost splitskog gradonačelnika Andra Krstulovića Opare održan je u Zagrebu, u zgradi HNS-a u večernjim satima. Hajduk je na sastanak došao sa svojim uvjetima koje je podržao i Grad, a Marijan Kustić je obećao da će se postarati da razgovori i poboljšanje odnosa konačno krene.

24. lipnja 2019. - Evo ih u Poljudu, Marijan Kustić, Andro Krstulović Opara i Marin Brbić. Izvršni predsjednik HNS-a Marijan Kustić potvrdio je kako će se kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Mađarska 10. listopada odigrati u Splitu. Istodobno je Hajduk još jednom ponovio svoje zahtjeve HNS-u, ali su sad i određeni vremenski rokovi da se zahtjevi ispune. Ako ne, Hajduk neće sudjelovati u organizaciji utakmice. Hajduk nema jamstvo da će HNS ispuniti njihove zahtjeve, pa neće biti organizator utakmice. Pronalazi se solomonsko rješenje, neka utakmicu organizira Grad Split, njihov je stadion, gradski!

26. lipnja 2019. - Od sedam Hajdukovih zahtjeva prema HNS-a, dva su goruća, otkrivamo. Vraćanje Udruge prvoligaša, te intervencija u kadroviranju sudačkog ustroja, zahtjev za stranim povjerenikom koji bi delegirao i kontrolirao suđenje u Prvoj ligi.

3. rujna 2019. - sastanak je u Dugopolju, HNS i domaćin Županijski savez splitsko-dalmatinski, Hajduk je samo promatrač, jer se kao klub ne smije petljati u sudačke križaljke, a sporan je predstavnik Središta Dalmacija (od Privlake do Prevlake) u sudačkoj Komisiji. "Loptica je sada na Županijskom savezu", objavio je Kustić. Kako implementirat Gorana Gabrila kroz Međužupanijski nogometni odbor, umjesto Ante Kulušića, špekuliraju mediji.

18. rujna 2019. - evo nas prekjučer, Mađare će HNS ugostiti u Poljudu, a Hajduk nema ništa s tim. Čeka. Kustić bi volio da sve ide brže, ali neke stvari ne može naredit, niti se sve promjene mogu dogodit preko noći. Zlobnici kažu, a kad prođe Hrvatska - Mađarska, više neće bit ni bitno?!

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 13:20