StoryEditorOCM
Hajdukbez dlake na jeziku

Štimac nije štedio Bijele, za Gattusa kaže da će pronaći izgovor za bijeg: ‘Postali su dom za umirovljenike...‘

Piše Sport SD
9. srpnja 2024. - 09:24

Igor Štimac gostovao je u Podcastu Inkubator, a jedna od tema bio je i Hajduk. Nakon prošle sezone u kojoj su Bijeli ostali bez trofeja, velike promjene dogodile su se na Poljudu, stigli su novi predsjednik i sportski direktor, a klupu je preuzela legenda talijanskog nogometa Gennaro Gattuso.

Oštar je bio Štimac, model upravljanja je po njemu najveći problem:

- Povijest je pokazala da samo domaći treneru osvajaju prvenstva s Hajdukom. Ista stvar je s igračima, pogledajte zadnju momčad koja je osvojila prvenstvo 2005. godine. Potrošeno je 35 milijuna eura na onu lakrdiju od proljetnog dijela prvenstva. Nije problem ni u treneru, ni u sportskom direktoru, problem je u modelu upravljanja. Mijenjali su se treneri, predsjednici, nadzorni odbori, ali jedino model nije. Hajduk neće prodisati dok se to ne promijeni. Slijedi im teška godina po pitanju financija, moraju prodati Pukštasa i Sigura, ali već se priča da su ti ugovori založeni i novac potrošen. Postoji dug kod privatnih lica i dug od prošle godine.

image

Gennaro Gattuso

Damir Krajač/Cropix

Za Gattusa Štimac je kazao:

- Ne znam koliko će Gattuso ostati, mislim da će, kad prva plaća zakasni, pronaći izgovor za bijeg. Na koga će on prenijeti strast? Odidju? Pogledaj starost ekipe prošle godine, Hajduk je postao dom za umirovljenike. Pa je li to Hajduk? Nakon onakve generacije juniora, imaš najstariju i najplaćeniju momčad. Treba cijelu sportsku politiku mijenjati!

Cijeli razgovor Igora Štimca pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 17:56