StoryEditor
Hajdukzanimljivo...

Stigao nam je i odgovor iz MUP-a vezan za susret Šibenika i Hajduka: ‘Nismo sudjelovali u pripremi mjera osiguranja za utakmicu‘

15. listopada 2021. - 18:09

Nakon što je HNK Šibenik u svom priopćenju vezanom za zabranu prodaje ulaznica za zapadnu tribinu Šubićevca žiteljima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinski i Zadarske županije naglasio da je takvu odluku odnio u "dogovoru sa šibensko-kninskom policijom", iz PU šibensko-kninske odgovorili su nam sljedeće:

"Organizator prvenstvene nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i HNK „Hajduk“ na dan 17. listopada 2021.g. je Hrvatski nogometni klub „Šibenik“ koji je nadležan donijeti odluku o načinu prodaje ulaznica. Policijska uprava šibensko-kninska s prodajom ulaznica nema nikakvu poveznicu."

S obzirom na to da je šibenski klub u dva navrata u svom priopćenju spomenuo i MUP, poslali smo upit i tamo, da bismo vidjeli je li se takva odluka možda donijela na nekoj višoj razini.

Naime, Šibenik u svom priopćenju navodi sljedeće:

"HNK Šibenik s.d.d. je kao klub – organizator ove utakmice po članku 12. Propozicija HT Prve lige 2021/22 dužan osigurati odvojeno područje na tribinama (najmanje 5% ili do 5%) za gostujuće navijače. HNK Šibenik je zbog velikog interesa odlučio cijelu tribinu ISTOK kojoj je maksimalni kapacitet 638 mjesta pustiti u prodaju, dok je na sigurnosnom sastanku s predstavnicima MUP-a odlučeno da se sektor F (48 mjesta) izuzme iz prodaje zbog sigurnosne zone. U online prodaju namijenjenu samo gostujućim navijačima pušteno je 590 ulaznica, a gledajući na maksimalni kapacitet (Zapad + Istok) koji je pušten u prodaju dolazimo do podatka da je čak 17% kapaciteta pripalo gostujućim navijačima."

A zatim i ovo:

"Osnovno načelo svih Klubova organizatora športskog natjecanja po članku 18. Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama dužno je procijeniti mogućnost izbijanja nereda i nasilja na športskom natjecanju te poduzeti mjere radi njihovog sprečavanja i suzbijanja što je u Klub u suradnji s MUP RH-a i napravio."

Iz MUP-a su nam, pak, odgovorili sljedeće:

"Vezano uz Vaš upit, obavještavamo da Uprava policije Ravnateljstva policije nije sudjelovala u pripremi mjera osiguranja nogometne utakmice 12. kola Hrvatski Telekom prve lige između HNK Šibenik i HNK Hajduk, koja će se dana 17. listopada ove godine odigrati u Šibeniku. Nadalje, napominjemo kako je prodaja ulaznica regulirana Pravilnikom o sigurnosti na nogometnim utakmicama Hrvatskog nogometnog saveza."

Dakle, nakon odgovora PU šibensko-kninske i MUP-a jedino logično za zaključiti je da je HNK Šibenik sam donio odluku o zabrani prodaje karata za zapadnu tribinu osobama iz triju navedenih dalmatinskih županija.

item - id = 1135372
related id = 0 -> 1148101
related id = 1 -> 1148066
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 08:50