StoryEditorOCM
Hajdukprikovan za klupu

Stigao je kao pojačanje prije dvije zime, a sada bi mogao napustiti Poljud kao višak

Piše Krešimir Milić
28. prosinca 2023. - 20:36

Još malo i proći će druga godina otkako se u Hajduk vratio Dino Mikanović. Njegov povratak dogodio se krajem siječnja prošle kalendarske godine, a ubrzo nakon dolaska preuzeo je primat na desnoj strani i držao ga sve do prošle zime. Od pojačanja do imena o čijoj se budućnosti priča prošlo je eto skoro dvije godine. Mikanoviću postojeći ugovor ističe na ljeto iduće godine, a ima u njemu i opciju produženja za još jednu godinu.

Pa opet i s tom opcijom je upitno hoće li se ostvariti, a legitimno se to zapitati s obzirom na status koji Mikanović ima proteklih godinu dana. Kumovala je tome prvo promjena sustava kod trenera Ivana Leke, pa onda i ozljeda nakon koje ga je impresivno zamijenio Niko Sigur, a proteklog ljeta je stigao i Fahd Moufi

Mikanović je doveden u zimu 2022. godine iz kazahstanskog Kairata, gdje je buktio rat, kao konkurencija Gergu Lovrencsicsu na desnoj strani. Bila je to druga selidba u Split za hajdukovca iz Nove Gradiške koji je prvi put došao u Hajduk kao kadet. Pouzdani branič po povratku je brzo zamijenio nekadašnjeg mađarskog reprezentativca te postao prvotimac kod Valdasa Dambrauskasa bez propuštene utakmice u toj polusezoni.

image

Mikanović je ove sezone prikovan za klupu

Tom Dubravec/Cropix

Imao je status prvotimca i nakon priprema kod Leke, ali poslije prve utakmice protiv Šibenika i prakticiranjem sustava s trojicom stopera izgubilo se mjesto za njega. Desnu stranu u tom sustavu pokrivao je do ozljede Emir Sahiti, a nakon njega prednost je dobio Lovrencsics.

No, povratkom u sustav s četvoricom u obrani, dva stopera i beka, Mikanović je ponovno postao prvotimac, sve do ozljede trbušnog zida i prepona u travnju. Ozlijeđen je tad bio i Lovrencsics pa je umjesto njih protiv Varaždina uskočio dotad uglavnom nepoznati junior Sigur i zadržao tu poziciju sve do danas.

Lovrencsics je otišao iz Hajduka proteklog ljeta istekom ugovora, a ‘bijeli su se pojačali na desnoj strani još s Moufijem s obzirom na to da je Mikanović propustio pripreme u Sloveniji zbog ozljede. Krajem srpnja je stigla vijest da se oporavio od ozljeda, ali se u trenutnoj konkurenciji nije uspio nametnuti kao prvi izbor ni Leki, a kasnije ni Mislavu Karoglanu.

image
Vojko Bašić/Cropix

Tijekom aktualne  sezone Mikanović odigrao je 234 minute u devet nastupa, a nijedan susret nije igrao od početka do kraja. Upisao je i jednu asistenciju ove sezone, i to vrlo važnu - za pobjednički gol Leona Dajakua protiv Varaždina. 

Stoga, kad se podvuče crta između minutaže koju je dobio na polusezonu, statusu među konkurencijom i činjenicom da mu se ugovor bliži kraju ostane pitanje je li Mikanović jedan od kandidata za promjenu sredine na idućem prijelaznom roku ili će možda dobiti još jednu priliku za dokazati se na pripremama u konkurenciji sa Sigurom i Moufijem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 07:52