StoryEditor
Hajdukkvartet nada

Stariji igrači su na prodaju, mlađima se otvara prilika: na ovu četvoricu mladih hajdukovaca treba obratiti pažnju

7. siječnja 2019. - 10:26

Stariji prvotimci Hajduka su na prodaju, bez iznimke, samo da bude potražnje, a mlađima će se širom otvoriti vrata.

Ima već mladih u momčadi, ali na popisu onih koji bi trebali debitirati na proljeće nekolicina je dojučerašnjih članova B momčadi. I blizu su promocije. Evo ih u nekoliko crtica:

1. Jakov Blagaić

Jedan od onih rođenih 2000. 8. veljače imat će 19 godina, taman da krene čvršće. Lani smo ga vidjeli na debiju u Zabrzeu, protiv Gornika, to nije bio služben nastup. Osamnaestogodišnji Jakov s Brda, pisali smo već, velika je nada.

Spada u generaciju od koje se očekuje da kompletna uđe u momčad. Sitan, ali dinamitan, opisivali smo ga, iz drugog plana lako u šansu ulazi. Nakon debija u Zabrzeu bio je i ozlijeđen, reprezentativac “do 15” i “do 18”, onda je izgubio korak kojeg sada hvata.

2. Jurica Pršir 

Blagaić će reći kako se najviše druži s vršnjacima Stipom Radićem i - Prširom. Velika nada Dinama koju je doveo Krešimir Gojun u Poljud na startu se suočila s velikim problemom. Bolovao je od mononukleoze. Što ga je mjesecima usporilo.

Pršir je prve nogometne korake učio u Zagrebu u Veslačkoj ulici, kod Drage Rukljača, koji je nekoć i Hajdukov dres nosio. A onda prešao u Dinamo. Veliki talent je na novom početku, krenuo je krajem jeseni u drugoj momčadi, sad ga pripremaju za skok među prvotimce.

3. Mario Vušković

U Poljudu su obećali da će odbiti sve ponude za darovitog stopera rođenog 2001. godine. A već ga iz inozemstva uvelike “mataju”, o njemu svaki čas talijanski “tuttomercato” zbraja klubove koji su zainteresirani. No, Hajduk se izrijekom odredio kako će najmlađe svoje kapitalce svakako sačuvati. U to ime Vuškoviću se nude prve minute u prvoj momčadi.

U izboru Guardiana među 60 je najtalentiranijih igrača svoga uzrasta, pa ajde da na velikoj sceni prve momčadi brzo vidimo talent kakvog već neko vrijeme, od vrijednosti Nikole Vlašića, Hajduk nije lansirao. Ne treba čekati, nekidan je za Arsenal zaigrao klinac od 17 godina.

4. Luka Pasariček

On je starosjedilac i nije tako mlad, iz Dinama je doveden u prvom naletu, rođen 12. ožujka 1998., na pragu je 21. rođendana. Već se dobro iskalio u drugoj momčadi i ovo je logičan iskorak da se vidi može li postati prvotimac

 Svojedobno član talentirane generacije Dinama, “modrih” koji su 2013. osvojili Nike Premier Cup, danas je dio Hajdukove priče koju okružuju oni koji su i sami ranije bili dio Dinama, treneri Gojun, Despotović, Oreščanin. Pasariček je došao iz Dinama prije dvije godine, vezni igrač, istančanog smisla za taktiku.

- Igramo specifičan nogomet u kojemu treba puno razmišljati. Ima puno pasova i taktičkih kretnji – pričao je.

A sad taj nauk iz druge momčadi Oreščanin primijenjuje na prvu. Pasariček najbolje zna o čemu se tu radi.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 01:30