StoryEditor
Hajdukstižu potvrde

St. Pauli se oprostio od Grka: Očekivali smo da će nas napustiti, a Split nam je otprije imenovao kao svoju destinaciju

23. svibnja 2020. - 08:15

Dok službeni Hajduk šuti, ali tko šuti, priznaje, dotle je sasvim izvjesno da je Dimitrios Diamantakos potpisao već ugovor s Hajdukom na tri godine (posao papirologije su odradili odvjetnici), a prošao je i liječnički pregled prije desetak dana u Hamburgu.

Riječ po riječ, javili su se iz St. Paulija kako žale što im igrač odlaze, u siječnju su ga spriječili, a sad više ne mogu. Grka u Hajduk dovodi grčki zastupnik Theofilos Karasavvidis, a njegova splitska veza je Ivan Porobija, na zajedničkom su poslu, „stisnut dokazima” Porobija nam je potvrdio:

- Diamantakos je potpisao ugovor na tri godine s Hajdukom, od 1. srpnja, pregovori su trajali tri i pol mjeseca i bili su sve samo ne lagani, ali na kraju je prevagnula zajednička ideja da je takav napadač potreban Hajduka sa svim već karakteristikama i brojkama što ste ih objavljivali. Točno je da je Diamantakos želio u Hajduk, otklanjao je kombinaciju drugih destinacija. Kad smo dogovorili sve detalje s Hajdukom, potpisano je i obavljen je liječnički pregled.

Spominje se kako je Diamantakosa želio Middlesbrough, ponudu iz Poljske Lecha iz Poznana nije dobro ni pogledao, Millwall ga je gledao skoro na svakoj utakmici prije korona-prekida, ali nije ga razmatrao. Hajduk i Hajduk, dovršimo taj posao!

- Diamantakos se zagrijao odmah za Hajduk, priču smo otvorili još u siječnju, ali tada ga St. Pauli nije puštao bez odštete. Sad nema odštete – rekao je Porobija.

Kako su odradili liječnički, pitate se? Pa, nitko nije putovao u Hamburg, biti doputovao u Split, ali su se liječnici iz Hajduka spojili s klinikom u Hamburgom i onda putem lap-topa (sve se može virtualno i algoritmi odrađuju posao čovjeka), jedan po jedan nalaz su dobijali u promptnom vremenu na zaslonu kompjutora. Prođe magnetnu rezonancu, nalaz je na uvidu u Poljudu, prođe ovo, prođe ono, sve se vidi i sve je ok.

Ugovor mu vrijedi od 1. srpnja, ali treba sezonu ispoštovati. Prijelazni rok u HNL-u počinje tek krajem srpnja.

Toni Listeš, naš kolega iz Muenchena iz redakcije Sky kaže nam kako St. Pauli želi Diamantakosa koristiti do kraja sezone.

Po njemačkim saznanjima Grk je imao 500.000 eura brutto plaću u St. Pauliju, a budući da je tamo porez 47 posto, onda je to ta plaća od cca 250.000 eura godišnje netto koliko se smatra da će imati u Hajduku. Lakša je i liga. Hajduk je i veliki izlog, ima sjajnu atmosferu koja se sviđa temperamentnom Grku iz Pireja.

Sportchef St. Paulija Andreas Bornemann za „Hamburger Morgenpost” potvrđuje:

- Očekivali smo da će nas napustiti, ugovor mu izlazi, a Split (nisu rekli Hajduk, op. a.) nam je otprije imenovao kao svoju destinaciju. U zimu ga nismo mogli pustiti jer nam je već bio otišao Mats Moller Daehli.

Trener St. Paulija Nizozemac Jos Luhukay također je razočaran što „Dimi” odlazi. Izvadio ga je iz igre prošli vikend protiv Nuernberga, ali kako su nam objasnili ne radi se o ozljedi nego taktiziraju s minutažom znajući da uskoro odlazi.

Koliko će Dimi do kraja igrati za St. Pauli, pratit ćemo. Gdje ima „Dima” mora bit i vatre, Hajduk joj se nada.

Porobija je uvjeren da će Diamantakos puno bolji dojam ostaviti nego Oleksandar Svatok kojega je lani doveo iz Ukrajine, pa kad se povede priča o Svatoku može se reći i to da ga jest doveo, ali i brzo odveo na način da Hajduk nije izgubio.

Porobija inače sve više poslova radi, a najveće ime kojim se bavi jest Ukrajinac Jevhen Konopljanka. A da njega dovede u Hajduk? Nije realno...

item - id = 1022595
related id = 0 -> 1137064
related id = 1 -> 1137003
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 13:11