StoryEditorOCM
Hajdukevo tko je on

Srna spominje Brazilca kao moguće pojačanje za Hajduk, stigao je prošle godine u Šahtar, a ‘bijelima‘ takav treba odmah

Piše Krešimir Milić
7. srpnja 2024. - 12:00

Krilo i napadač što prije moguće, ali ne bilo kakvi, nego prava pojačanja u punom smislu te riječi. Nimalo lagan posao nije po tom pitanju ispred sportskog direktora Nikole Kalinića, a što se tiče imena koja se spominju sad se može otkriti još jedno. Indirektno ga je otkrio Darijo Srna kao sportski direktor Šahtara u razgovoru nakon pripremne utakmice s Hajdukom.

Na pitanje ima li u Šahtaru igrača koji za ukrajinski klub nisu u prvom planu, a ‘bijelima‘ bi bila pojačanja otkrio je da ima.

- Pričali smo o jednom Brazilcu, ali moramo sačekati i vidjeti hoće li biti šanse da ode u Hajduk. Trenutačno je ozlijeđen, on je naš treći krilni napadač. Moramo vidjeti tko će doći, a tko otići. Uvijek sam na dispoziciji Hajduku, imam hajdučko srce – rekao nam je Srna u razgovoru, a ubrzo smo doznali i o kome  se radi.

Riječ je o mladom Brazilcu, kojeg su skauti Šahtara otkrili u Sao Paolu, 19-godišnjem Newertonu ili punog imena Newerton Martins da Silva. U Šahtaru je mladi Brazilac od prošlog ljeta, a ukrajinski klub ga je platio 3,6 milijuna eura dok ga Transfermarkt cijeni na 2,5 milijuna. Upisao je za Šahtar 21 nastup, od čega 4 u Ligi prvaka (dvije utakmice protiv Barcelone te protiv Porta i Royal Antwerpena), te je zabio jedan gol i jednu asistenciju. 

image
Axel Heimken/Afp

Newerton pokriva poziciju lijevog krila, a može igrati i na desnoj strani. Trenutno su ispred njega u Šahtaru na tim pozicijama Kevin i Eguinaldo te Pedrinho i Zubkov. Ako je suditi po dostupnim snimkama njegovih poteza u igri ga krase ga sve tehničke karakteristike koje su potrebne za krilnu poziciju poput driblinga, brzine i ostalog.

Takav igrač, možemo kazati i sigurno, bi bio ‘bijelima‘ veliko pojačanje jer u kadru takvog profila nemaju, a ono što je važno naglasiti Gennaro Gattuso takvog treba što prije. Slična priča je bila i prošle sezone s ukrajinskim krilom Kaščukom koji se kroz dva prijelazna roka dogovarao i na kraju nije dogovorio za dolazak na Poljud iz Šahtara. Jasno je i iz ove priče da je sve još na dugom štapu i da Brazilac nije toliko blizu koliko ga brzo na Poljudu trebaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 12:03