StoryEditorOCM
Hajdukna današnji dan

Sretno legendo: danas slavi okruglih 70, to je bilo hajdučko srce, bio ga je pun Stari plac...

Piše Slaven Alfirević
25. siječnja 2023. - 07:45

Puno je legendi, a i svako malo se nekoga titulira legendarnim, inflacija je legendi, ali ako je netko baš ono legendarno Hajdučko srce, onda je to svakako Dražen Mužinić zvani Frfa.

I danas, 25. siječnja, poseban je dan za hajdukologe, Mužinić slavi okruglu obljetnicu, 70. rođendan!

Sedam banki, a kao da je (prek)jučer bilo da je sa svojom "osmicom" na leđima jurišao Starim placom i bio sjajan protagonist nizanja trofeja što ih je Hajduk osvajao u dekadi sedamdesetih.

Par crtica da ga se prisjetimo i otrgnemo iz umirovljeničkog zaborava, premda se i on oglasi svako malo na poziv ako nešto zatreba komentirati, pa je na primjer bio vrlo zadovoljan nedavnom idejom da se Hajduk vrati na Stari plac, barem neke utakmice opet da tamo odigra, ka‘ u zlatno doba.

Igrat odmah uz svoju publiku, da je osjetiš izbliza, poseban je ugođaj - oduševljeno je Mužinić prihvatio inicijativu da se Stari plac opet vrati Hajduku, odnosno obratno da se Hajduk vrati Starom placu.

Ne treba pisat koliko je utakmica odigrao za Hajduk, sve su bile s jednakim i rekli bismo s jedinstvenim žarom borbe odigrane.

Danas, na Žnjanu, u penzionersko doba, samo jednu želju Frfa ima. Da Hajduk konačno opet postane prvak. Na plac više ne ide, ali pred malim ekranima ostao je žestok kao u doba dok je nosio bijeli dres.

Frfa, sretan ti 70. rođendan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 00:09