Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukprilagodit će se

Sportski direktor Bijelih otkrio nam je kako se klub planira nositi s Odlukom Stožera civilne zaštite kojom su zabranjeni zajednički treninzi

Piše Antonio Juričić
19. ožujka 2020. - 11:49
Paun Paunović/Arhiva/Hanza Media

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je u 00.19 sati donio Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

U toj Odluci između ostalog stoji da se obustavljaju sva sportska natjecanja i organizirani treninzi, a ona će na snazi biti najmanje 30 dana.

HNS je 12. ožujka donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja do 31. ožujka 2020. godine te postavio 28. lipnja kao datum do kojeg bi se prvenstvo trebalo finalizirati. Ipak, s obzirom na novonastale okolnosti, gotovo sa sigurnošću se može reći da se HT Prva HNL neće nastaviti 31. ožujka te se kao izgledno nameće da nogomet na domaćim travnjacima nećemo gledati barem do svibnja.

Hajduk je već 13. ožujka odredio da prva momčad prestaje sa svim aktivnostima do 23. ožujka, ali Odluka Stožera civilne zaštite znači da hajdukovci neće smjeti zajedno trenirati barem još mjesec dana, kao uostalom i svi ostali sportski klubovi u Hrvatskoj.

Kao što je ministar Božinović i sam rekao, ova Odluka je inicijalna te je podložna promjenama, stoga postoji teoretska mogućnost da se određenim sportskim kolektivima nakon određenog vremena dozvole organizirani treninzi, no to će ovisiti o cjelokupnoj situaciji sa širenjem zaraze koronavirusom, a ona u ovom trenutku nije obećavajuća.

S obzirom na novonastale okolnosti, upitali smo vodstvo Hajduka kako će funkcioniranje prve momčadi biti organizirano u narednih mjesec dana, a odgovor sportskog direktora Bijelih, gospodina Ivana Kepčije, prenosimo u cijelosti.

"Svi igrači su već prošli tjedan dobili individualni program i raspored treninga koje mogu odrađivati u svojim domovima, samostalno bez kontakta s drugim osobama. Treneri preko GPS-a i aplikacije prate njihov rad kako bi ih dodatno usmjerili po potrebi.

Što se tiče Vašeg pitanja o izuzeću profesionalnih klubova od Odluke o obustavi sportskih natjecanja i organiziranih treninga, možemo samo reći da pratimo naputke nadležnih institucija jer je situacija znatno šira od nas samih, a HNK Hajduk će poštivati sve odluke i prilagođavati se promjenama okolnosti.

Ovim putem još jednom apeliramo na sve građane da se pridržavaju uputa jer ćemo samo na taj način prije izaći iz ove situacije i nastaviti s uobičajenim životom, što za nas znači povratak sportskim aktivnostima."

Dakle, individualni treninzi igrača su organizirani i detaljno praćeni, a na ostale stvari vodstvo kluba jednostavno ne može utjecati. Sljedećih mjesec dana (a možda i više) bit će neizvjesno, a stručni stožer Bijelih imat će nimalo lagan zadatak održavanja fizičkog stanja igrača na daljinu.

#HAJDUK#KORONAVIRUS

Izdvojeno