StoryEditorOCM
HajdukBaza na bazu

Splićani se valjaju od smijeha, Puljku predlažu da ‘bili vlak‘ ima stanicu usred novog stadiona, a ima toga još...

Piše Sport SD
3. lipnja 2023. - 15:59

Splićani se znaju šaliti! Pa, makar to i bilo na vlastiti račun. Odavno se poteže pitanje obnove Poljuda i/ili gradnje novog stadiona. O tome je naveliko bilo govora na posljednjoj skupštini Hajduka. Tamo je govorio i gradonačelnik Ivica Puljak. Spominjali su se i Brodarica, Park mladeži, stanovi za mlade, tuneli...

Puno je toga izneseno na skupštini. No, što o tome misle Splićani? Na društvenim mrežama caruje - sumnja! Pusti projekti Splićanima se čini megalomanskima. A dobrom dijelu njih i neizvedivima. Na sumnju i nevjericu lako se povežu sarkazam i izrugivanje. Nije tako trebalo dugo da netko dođe na "revolucionarnu" ideju.

- Zašto kroz novi Hajdukov stadion ne bi prolazio vlak!? I to bili...

Pa, to zapravo i ne bi bilo neviđeno. Stara je to "baza", davno smo gledali taj video. Prisjetimo se još jednom kako je to izvedeno u Slovačkoj.

Ako mogu Slovaci, zašto ne bi mogli i Splićani? Šalama tu nije kraj. Drugi predlaže da najavljeni stanovi za mlade u Parku mladeži budu unutar stadiona. Mladi ljudi tako neće morati napustiti stan kako bi uživo pogledali utakmicu.

Splićani, očito, ne vjeruju dok ne vide, dok ne udre prva "maca", dok ne osvane prvi bager... A ni onda. Veliki su to i dugotrajni radovi. Započeto valja i završiti, a to se u Hrvatskoj nerijetko otegne debelo preko obećanog roka.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:04