StoryEditorOCM
Hajdukšuška se

Špekulira se kako je Hajduk zainteresiran za dovođenje opakog krilnog napadača iz HNL-a, evo što je prava istina

22. rujna 2023. - 13:42

Hajduk se posljednjih dana povezuje s krilnim napadačem Slaven Belupa, prema tim izvorima Arbër Hoxha je zanimljiv ‘bijelima‘. Taj 24-godišnji nogometaš koji je rođen u Njemačkoj, a ima državljanstvo Kosova, od dolaska među ‘farmaceute‘ iz Lokomotive prije godinu i pol postao je ključan igrač sastava iz Koprivnice.

Najviše ordinira na poziciji lijevog krila, a osim kao vižljast dribler postao je prepoznatljiv i po nekim baš efektnim pogocima koje je zabio. Ove sezone Hoxha je u SuperSport HNL-u upisao po dva gola i asistencije, dok je prošle sezone u prvenstvu u 33 susreta imao učinak od sedam pogodaka i dvije asistencije. Pritom je prošle sezone dvaput zabio i Hajduku.

image
Vojko Bašić/Cropix

Unatoč tim solidnim brojkama i koliko god Hoxha predstavama skrenuo pažnju na sebe, u tim pričama zasad nema temelja. Kako doznajemo, Hajduk trenutno ipak nije zagrizao za Hoxhu. Pored toga, igrač je do ljeta 2026. godine ugovorno vezan za Slaven Belupo te bi bilo kakav transfer sigurno iziskivao i plaćanje pozamašne odštete.

Za mladog napadača Slaven Belupa Antu Crnca (19) koji je na početku ove sezone otišao u Rakow je tako poljski klub po Transfermarktu platio 1,3 milijuna eura odštete. Hajduk je već ovog ljeta uložio u odštetu za dovođenje Mihaela Žapera, prošlosezonskog kapetana Osijeka.    

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 05:40