StoryEditorOCM
HajdukVeliki tjedan

Spektakli u Splitu, Hajduk i Dinamo igrat će na Poljudu dva derbija u dva dana, prvo u petak, pa onda i u subotu

Piše Frane Vulas
13. ožujka 2024. - 17:03

Derbi SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama igrat će se na Poljudu u subotu 30. ožujka u 19.30 sati. Bilo je mnogo prigovora, pogotovo od strane navijača, što se opet igra u velikom tjednu, na veliku subotu. Navijači mahom nisu za to da se igra dan prije Uskrsa, pogotovo derbi, ali termin je utanačen. A veliki derbi Hajduka i Dinama igrat će krajem tog tjedna i nogometašice.

image
Ante Čizmić/Cropix

Prvotno se okršaj ŽNK Hajduka i ŽNK Dinama, odnosno to kolo SuperSport 1. HNLŽ, trebao igrati istog dana, u subotu 30. ožujka. Međutim, prema posljednjim informacijama najizgledniji je scenarij da će se ta utakmica odigrati u petak 29. ožujka. Morao se promijeniti dan odigravanja susreta jer nije moguće da se istog dana igraju na Poljudu i ženski i muški derbi, makar djevojke u pravilu igraju na pomoćnom igralištu. Riječ je i o sigurnosnim razlozima. Među više od trideset tisuća navijača koji će u subotu doći na derbi, očekuje se i veliki broj Bad Blue Boysa u gradu pod Marjanom. Tako će po svemu sudeći na veliki petak na Poljudu derbi igrati ŽNK Hajduk i ŽNK Dinamo, a onda će se idućeg dana, na veliku subotu, tu susresti muškarci, momčadi Hajduka i Dinama. Čeka se još službena potvrda termina ženskog derbija.

image
Ronald Goršić/Cropix

Prije okršaja s ‘modrima‘ nogometašice Hajduka će odigrati još dva derbija. Ovog vikenda u nedjelju 17. ožujka u četvrtfinalu Kupa dočekuju na Poljudu aktualne prvakinje i favoritkinje za osvajanje trofeja Osijek (15 sati). U tom natjecanju trofej brani Split. A potom će tjedan dana kasnije ‘bijele‘ biti gošće baš ŽNK Splita u prvenstvenom gradskom derbiju.

Četiri dana nakon prvenstvenog derbija, u srijedu 3. travnja nogometaši Hajduka i Dinama sastat će se na Poljudu i u polufinalu kupa. Dakle, u razmaku od samo pet dana triput će na Poljudu igrati Dinamo i Hajduk.

image
Paun Paunović/Cropix
 

image
Ronald Goršić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:47