StoryEditorOCM
Hajduknova objava

Spakirani kuferi i upitnici, gdje će Rakitić? Dok se navijači Hajduka nadaju, Gattuso je već dobio najveće pojačanje

Piše Sport SD
13. srpnja 2024. - 13:17

Nova objava na društvenim mrežama zaintrigirala je navijače Hajduka. Spakirani kuferi i upitnici, gdje će Ivan Rakitić? Bivši hrvatski reprezentativac duže vrijeme povezuje se s Hajdukom, a upućeni izvori tvrde da je već pao i dogovor. 

Rakitić je odradio prvu sezonu u Al Shababu, saudijskom prvoligašu s kojim ima ugovor do ljeta 2025. 

image
Screenshot Instagram

Iako je trenutno na Arapskom poluotoku, mnogi bi ga voljeli vidjeti u Hrvatskoj, a navijači Hajduka sanjaju da ga ugledaju u bijelom dresu. I sam Rakitić je njihove težnje i želje produbio svojim pozitivnim izjavama o Hajduku. U travnju je dao intervju i za Zagreb.info u kojem se osvrće, između ostalog i na mogućnost dolaska u Hajduk.

- Oni se vraćaju, ali ja ondje nikada nisam bio - osvrnuo se Rakitić na velike igrače poput Perišića pa nastavio:

- Svi znaju koju blizinu imam s kumom. Split je neki način moj grad, Hajduk je uvijek uz mene, Tu su moj vjenčani kum i svi moji prijatelji. Imam osobnu vezu s Hajdukom, to je sasvim jasno. Što će biti, to ne znam. Kada sam došao u Al Shabab, možda je teže, ali nikad se ne zna.

image

Gennaro Gattuso

Damir Krajač/Cropix

Sportski direktor Nikola Kalinić vreba priliku kako bi prekaljenog veznjaka doveo na Poljud, a ključnu ulogu mogle bi imati i Rakitićeve splitske veze. 

Dok navijači Hajduka željno iščekuju nova pojačanja, trener Gennaro Gattuso dobio je najveće otkako je stigao na Poljud, Ivan Perišić priključio se momčadi nakon odmora.

Ivan Perišić ima ugovor s Hajdukom do 30. lipnja 2025. godine, s tim da ima klauzulu da od 29. kolovoza može otići ako netko plati 200.000 eura. Ideja je da Perišić ostane na Poljudu svakako u prvoj fazi europskih natjecanja, a onda je odluka na njemu.

image

Ivan Perišić

Tom Dubravec/Cropix

Trenera Hajduka nedavno je na pripremama u Sloveniji izjavio kakve igrače želi: 

- Ne brine me. Predsjednik i ljudi u klubu znaju da ne želim igrači koji su pisali nogometnu povijest. Želim igrače koji su dobri za moj stil nogometa, funkcionalne i brze koji su spremni nositi se s pritiskom 25-30 tisuća ljudi. Čekam dvojicu krilnih napadača, a onda ćemo vidjeti. Radimo na dovođenju krilnih napadača. Šaljemo ponude, neki od njih žele previše novaca... Nadamo se da će dvojica krilnih napadača uskoro doći u klub. Kada imate fizički snažnu momčad kao što je Šahtar onda krilni napadači mogu izdržati 65-70 minuta. U špici imamo trenutno Marka Livaju i Matu Antunovića, zato brojni drugi igrači igraju na tim pozicijama.

Bilo je pitanja ima li takvih igrača u Italiji za Hajduk.

- Najvažnije je da ne dovedemo igrača samo da ga dovedemo. To nije dobro, treba pogriješiti što je manje moguće. U Italiji postoje krilni napadači, ali kako se kaže u mom kraju ‘svećenik neće držati misu ako mu ne platiš - zaključio je Gattuso. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 19:45