StoryEditor
Hajdukkomentar

Slaven Alfirević: Lako je reći treba pobijediti, ali danas je to doista utakmica bez kalkulacija. Posebna je okolnost što je ovo prvi derbi Livaje

5. svibnja 2021. - 11:40

Na sve ili ništa, nema druge, odnosno samo bod u derbiju ostavio bi neke nemoguće matematičke zavrzlame kroz koje bi se Hajduk baš teško dokopao Europe koju toliko želi...

Zato, sva tri boda trebaju večeras i treba riskirati, premda ni s pobjedom ne možeš biti siguran ugurati se na četvrto mjesto, progurati se nekako između Rijeke i Gorice.

Ovaj Hajduk još od lanjskog doba kao s utvarom bori se s tim petim mjestom. Peti bili, peti i ostali, mijenjaj i predsjednika i sportskog direktora i trenere i gro momčadi, (još) uvijek si peti.

I taj refren (“peti smo”) stalno čujemo od Lukše Jakobušića koji zbog te pozicije kao da je u koroti, pa ni kalendar nije tiskao.

Međutim, pobjeda protiv Rijeke, te konačno dobra igra, te nadasve pojava u punom sjaju Stipe Biuka i Marina Ljubičića otvara nove obzore, širi horizont i vedrija se slika vidi.

U to ime nakon Rijeke trebalo bi odmah “sašit” i Dinama u Poljudu.

Lako je reći treba pobijediti, ali danas je to doista utakmica bez kalkulacija, uostalom takva je već bila protiv Rijeke pa se hrabar pristup isplatio i treneru Paolu Tramezzaniju.

Danas je posebna okolnost što je ovo – prvi derbi Marka Livaje. Zamislite dosad on jedini u momčadi “bijelih” nikad nije zaigrao protiv Dinama, uranio je u odlasku još tamo 2010., a kasnio je u dolasku ove zime, te nekidan Maksimir preskočio zbog tri žuta kartona.

Pa je i to dodatni poticaj, da se šef ove momčadi Hajduka pokaže i da sve od sebe.

Tramezzani je govorio za javnost još u ponedjeljak navečer i ustvrdio kako bi već sada, da se zaustavi prvenstvo mogao reći kako je zadovoljan ostvarenim. Kakav je napravio pomak u odnosu prije dva i pol mjeseca, referirajući se na stanje kakvo je zatekao krajem siječnja.

I to bi s njegova stručnog aspekta bilo apsolutno - točno, ali je za klupski durbin, pogled s drugog kata kancelarija još uvijek – malo. Nedovoljno.

Fali još za potpun iskorak. Fale sve pobjede do kraja prvenstva!

Kad je svladao Rijeku čak triput ovog proljeća, dvaput na Rujevici i sad u Poljudu, mogao bi Tramezzani i Dinamo svladati.

Na sve ili ništa, poklič koji nije za kalkulator, ali jest pogonsko gorivo za ovaj Hajduk.

Dinamu nije o’ glavu, Osijek je prosuo dovoljno bodova da se Dinamo makar podsvjesno osjeća komotno.

Možda je i to šansa “bijelima” da ih zgrome hajdučkom željom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 07:42