StoryEditorOCM
Hajdukzadnje kolo

Situacija je prilično jasna: Hajdukovci traže pobjedu u Zaprešiću i kiks Dinama

Piše Ivan Renić
3. lipnja 2023. - 07:00

Pred Hajdukovim juniorima posljednje je kolo prvenstva. Biti ili ne biti! Situacija je prilično jasna. Hajduk danas od 11 sati gostuje kod posljednjeg Inkera u Zaprešiću. „Bilim tićima” u obzir dolazi samo pobjeda. No, čak ni ona im ne garantira prvo mjesto i obranu naslova prvaka.

Kiksali su mladi hajdukovci u zadnjem kolu. Izgubili su u Osijeku, iako je otvaranje te utakmice mirisalo na sve osim na poraz. Povela je momčad Marijana Budimira već u sedmoj minuti preko Brajkovića. Činilo se kako će krenuti još jedna golijada, još jedna lagana pobjeda Hajduka. Već se polako spremala fešta.

Međutim, mreže su mirovale sve do pred kraj susreta. A onda – šok! Zabio je Osijek dvaput, u 86. i 92. minuti preotevši tako Hajduku prijeko potrebne bodove u utrci za naslov. Dinamo je svoj posao uspješno riješio i tako pobjegao na dva boda viška pred susret posljednjeg kola. Modri su na 71, Bijeli na 69.

Jasno je da Hajduk ima puno lakši zadatak jer gostuje kod najlošije ekipe prvenstva koja je u 29 kola skupila samo 14 bodova. A Dinamo će, pak, ugostiti upravo Osijek. Osječani su na sedmom mjestu i ova im utakmica ne predstavlja puno. No, pobjedom nad Hajdukom dokazali su da itekako znaju srušiti favorite. Ali i da utakmice do kraja ne odrađuju u revijalnom tonu. Hajduk se tako mora uzdati u Osječane koji su im u prošlom kolu pomrsili račune. Što ti je sudbina...

Juniori Modrih titulu će loviti na glavnom terenu Maksimira. Dokaz je to koliko su ozbiljno zagrizli za naslov, ali i plasman u Ligu prvaka mladih. Očekuje se velika podrška Dinamu. Ulaznice se prodaju za jedan euro. Računica je jasna: pobijedi li Hajduk u Zaprešiću, Dinamu će također trebati trobod. Hoće li mladi Modri puknuti pod pritiskom Maksimira, ostaje nam vidjeti.

Danas ćemo, dakle, dobiti juniorskog prvaka Hrvatske. Obje utakmice igraju se u 11 sati. Susret Hajduka i Inkera izravno možete pratiti putem aplikacije HDTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:10