StoryEditor
Hajdukljubić bez izjave

Simić i Petković prijateljski popričali nakon utakmice, a Josip Bašić bio je presretan ukazanom prilikom: Javno ću se zahvaliti, 'treneru, hvala vam'

22. studenog 2019. - 23:09

Svi smo nakon utakmice tražili Marina Ljubića, ali nije se moglo doći do njegovih opservacija, neka ova večer prođe bez izjava junaka, makar je bio baš jedina tražena roba.

Junačka storija bez izjava pravog junaka. Možda je još vruć nakon obnove ugovora. Njegove riječi bila su – djela. A doći će na media-day idućeg tjedna, nadamo se.

Stefan Simić i Bruno Petković su popričali zajedno, njihovo prijateljstvo još iz doba zajedničkog igranja za Varese nije bilo narušeno rivalstvom derbija. Simić je muški odigrao duel s Petkovićem (osim jednog-dva valjanja), a Simić uvijek kaže kako je "Petko jedna od boljih osoba koje je upoznao u životu".

A Josip Bašić može biti presretan, protiv Gzire je počeo dobro, pa igrao loše, a na Maksimiru sasvim obratno. Nakon početnih problema, bio je sve sigurniji, u velikom stilu završio derbi. Ovo je teren na kojem je debitirao još tamo davno, 29. rujna 2012., kad su ga stavili u prvu momčad nakon kup-susreta u Slunju, prije sedam godina, da bude mladi debitant protiv Dinama. I evo ga opet, sad su mu već 23, a nije se u međuvremenu naigrao.

- Hvala treneru na prilici, nakon dva treninga me pozvao i rekao da želi da igram u Maksimiru. Nisam mario da se dodatno ozlijedim, dao sam sve od sebe. Javno ću se zahvalit, "treneru, hvala vam"! U drugo poluvrijeme ušli smo čvrsto... Nakon što smo analizirali što sve nije bilo dobro u prvom dijelu.

Stefan Simić je dometnuo:

- Nadam se da je ovo moj zadnji derbi protiv Petkovićem, nadam se da će na zimu otić iz Dinama i pokazat u Europi koliko vrijedi. Iz minimuma smo izvukli maksimum – rekao je Simić koji zajedno s Ismajlijem i Kalikom ima treći žuti karton i ne mogu igrati protiv Rijeke iduće nedjelje.

Bruno Petković iz Dinama, komentirao je:

- Hajduk je bio čvrst, organiziran, u blioku, jedini način na koji su mogli uzet bod i uspjeli su – rekao je Metko(vac) Petko, dinamovac. Za 1,2 milijuna eura Dinamo ga je kupio od Bologne.   

Izdvojeno

11. srpanj 2020 15:32