StoryEditorOCM
Hajdukpress trenera

Karoglan u emotivnom ispadu: ‘Ovo je nedopustivo‘; Znači li vaša izjava da odlazite? ‘Najmanja stvar sam ja‘

Piše Pero Smolčić
30. ožujka 2024. - 22:00

Dinamo je na Poljudu slavio s 1:0 i time je Hajduku znatno umanjio šanse za osvajanje titule prvaka. 

- Prvo poluvrijeme protiv vjetra, plan je bio uzeti posjed, imali smo više šanse. Otvorili smo šansom Pukštasa, Livaje... Primimo gol Petkovića. Ključna točka je bila ne dopustiti Petkoviću i Baturini okret unutra, mi pustimo iz relativno bezopasne situacije da se Petković okrene. To je nedopustivo. Mi smo imali zicer Moufija, šanse Kalinića, Moufija... Derbi se nekad riješi na polupriliku - rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Titula?

- Ovo je bila ključna utakmica, dok ima matematike, mi vjerujemo.

Brekalo loš?

- Neću pojedinačno, bilo je dosta dobrih igrača. Prpić je budućnost, u tom smjeru treba ići.

Što promijeniti za srijedu?

- Moramo zabiti golove. Jednostavno zabiti golove. Derbi se igra na malo prilika. Ne znam kad je Hajduk imao u derbiju pet velikih prilika.

Kakva je prognoza za Livaju?

- Ne znam. Nisam stigao pitati.

Kako se sada vratiti u utrku za titulu?

- Treba biti pošten kada momci odigraju solidnu utakmicu, promašili smo previše u derbiju. Više ne ovisimo o sebi, Dinamo i Rijeka moraju izgubiti bodove.

Moufi je bio glavni kreator šansi?

- Zavezali smo Laszlom Ademija, uvukli Sahitija... U dva mandata Hajduka imao sam dva loša poluvremena. U prvom drugo Lokomotiva i u ovom Varaždin. Sve drugo sam dobro pripremio utakmicu. Nije fer s moje strane. Ako napravim trener da mi se ne može okrenuti Baturina i Petković, to se ne radi. Nikad mi nije problem preuzeti odgovornost. Ali znam što radim i koliko sam predan. Tu razinu predanosti moraju imati igrači. I još veću. Da bi bio prvak. Neki odnosi se nisu smjeli desiti. Prostori su tamo gdje sam znao. Imali smo 63 posto posjeda koji je jak na lopti. Ali kažem, preuzimam odgovornost, izraziti krivac sam ja za sportski dio. Klub je sve osigurao, predsjednik je s upravljačke strane napravio sve. Ovaj dio neka bude na meni i igračima. U velikom klubu su igrači tu da preuzmu odgovornost.

Znači da su neki igrali vas razočarali?

- I ja sam bio igrač, ja gledam uvijek da sam mogao napraviti dobar posao.

Zvučite kao čovjek koji je na odlasku. Govorite u prošlom vremenu.

- Najmanja stvar sam ja, samo kažem da je klub osigurao da imamo ptičjeg mlijeka.

Jakirović: U Kupu ćemo biti još žešći

Sergej Jakirović, trener Dinama, prvi je došao pred novinare.

- Čestitam na borbenoj utakmici po ovakvim vremenskim uvjetima. Imali smo problema u primopredaji prvih 20 minuta. Hajduk je dobro oduzimao lopte. Nismo puno šutirali, mada smo mogli. Bruno je sjajnom akcijom njega i Hodže zabio gol. Nismo toliko mogli igrati, vjetar je promijenio stranu i bilo se bitno samo obraniti i eventualno izaći u kontru. Jako važna tri boda, nakon 2020. prva pobjeda Dinama u Splitu.

Je li ovom pobjedom Hajduk ispao iz trke?

- Ne znam hoćemo li biti prvaci, imamo devet utakmica, jednu zaostalu. Dok je matematika u igri, svi imaju šansu. Rijeka je prva, igraju dobro, igramo međusobno. Ništa se ne može podcijeniti, sad više ne igramo Europu, fokus je ovdje.

Kup?

- Nema popuštanja, u Dinamu ima odmora do iduće utakmice. Moramo odigrati još bolje.

Bojite li se malih utakmica?

- Dosta smo tu bodova izgubili, iako se za svaku utakmicu spremamo kao da je derbi. Igramo u ovom zadnjem dijelu puno u gostima, u Maksimiru se igra puno fluidnije.

Hoćete li za Kup mijenjati sastav?

- Imamo kombinacija, odlučit ćemo se u utorak.

Je li pogodak u derbiju imati strane suce?

- Vjerojatno je ovako na sucu puno manji pritidak, ne zna nikoga. I ekipe su bile koncentriranije na igru. Sudio je po pravilima, ima dobar osjećaj za igru.

image



 

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:27