StoryEditor
Hajdukveli joža ostaje

Sada je sve službeno: Hajduk je od Palerma otkupio vratara mlade reprezentacije

7. lipnja 2019. - 18:52
jp_hajduk_osijek16-071018

Hajduk je otkupio Josipa Posaveca. Nakon što je prošlu sezonu na Poljudu mladi vratar proveo na posudbi kao član Palerma, klub s Poljuda otkupio je Posaveca od talijanskog kluba kako smo i najavili prije nekoliko dana, a igrač je s Hajdukom potpisao četverogodišnji ugovor.

Navodno je prelazak Posaveca na Poljud za stalno stajao klub nešto više od 400 tisuća eura odštete, uz određeni postotak od eventualnog idućeg transfera pri čemu se neslužbeno barata brojkom od 20 posto. No, s obzirom na Posavecovu mladost (23 godine), nesporan talent, odlične obrane na proljeće kojima je dao veliki obol u izborenom plasmanu u Europu, to da je na širem popisu seniorske i vratar U21 reprezentacije na skorašnjem Euru, da je predviđena otkupna klauzula u startu navodno bila čak 1,8 milijuna eura..., ne možemo se oteti dojmu da je sportski direktor Saša Bjelanović odradio jako dobar posao.

Ukoliko se Posavecova karijera bude razvijala očekivanim smjerom, na njegovom transferu bi Hajduk u budućnosti trebao vratiti uloženo i zaraditi, a što je najbitnije prije toga na travnjaku dobiti puno. Ali nemojmo o tome, o odlasku, tek je i na papiru postao potpuno igrač Hajduka. Ugovor ga s "bijelima" sada veže do lipnja 2023. godine.

- Osobito mi je zadovoljstvo što smo uspješno završili ovaj veliki transfer otkupivši našeg reprezentativnog vratara koji je već u prošloj sezoni u dresu Hajduka kao posuđeni igrač iskazao svoju vrijednost. Josip je imao veliku želju ostati u Hajduku, a s druge strane znamo da se radi o reprezentativcu koji već ima i golemo iskustvo u hrvatskoj i talijanskoj ligi - kazao je za Hajdukovu stranicu Bjelanović.

Posavec je trenutno na pripremama s U21 reprezentacijom koja će od 16. lipnja nastupati na Euru u Italiji i San Marinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 13:54