StoryEditor
Hajdukbijeli u karanteni

Sada je i službeno: odgođen derbi Hajduka i Dinama koji se ove nedjelje trebao odigrati na Poljudu

Piše PSD
15. veljače 2021. - 13:42
Ante Čizmić/Ilustracija/Cropix

Utakmica 22. kola HT Prve lige između Hajduka i Dinama, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 21. veljače, s početkom u 17.45 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Hajduka, objavljeno je na službenoj web stranici HT Prve HNL.

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21.

Nakon što je HNK Hajduk 12. veljače dostavio dokumentaciju i obavijest da je kod petorice igrača potvrđena zaraza koronavirusom, 15. veljače dostavio je novu dokumentaciju i obavijest da je kod još sedmorice igrača potvrđena zaraza. S obzirom na propisano vrijeme izolacije za oboljele, HNK Hajduk ne može igrati utakmicu 22. kola HT Prve lige Hajduk - Dinamo u zakazanom terminu 21. veljače pa je zatražio odgodu.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 11:11