StoryEditorOCM
Hajduksredstva prebačena

S Gradskog vijeća povučena točka o financiranju organizacije rođendana Torcide; Karaman: Želija san napravit spektakl, nije ispala dobra komunikacija, ima san dobru namjeru...

19. prosinca 2019. - 19:46

Klub navijača “Torcida” u srijedu je objavio oštro priopćenje u kojem se ograđuju od organizacije manifestacije “70 godina od osnutka Torcide”, a koja se trebala naći kao tema na Gradskom vijeću.

Damir Karaman, predziđe Željka Keruma, htio je zatražiti od Grada Splita 300 tisuća kuna za priređivanje njihova rođendana bez da ih je išta pitao.

– Na inicijativu istaknutog organizatora manifestacija i promotora koji je blizak političkim krugovima predložit će se iz gradskog proračuna izdvojiti iznos od 300 tisuća kuna za obilježavanje 70 godina od osnutka Torcide. Tim iznosom bi, naravno, raspolagala tvrtka spomenutog promotora. Klub navijača “Torcida” o tome ništa nije znao niti je odobrio korištenje svog imena u svrhu ičijeg skupljanja političkih bodova, a pogotovo ne kako bi netko na imenu Torcide ostvario profit. Torcida je navijačka skupina i profit nije u našem rječniku! Da se politiku i njezine potrčke pitalo, Torcida ne bi dočekala ni prvi, a kamoli sedamdeseti rođendan – poručili su jučer iz Kluba, a na koga se naslov “Evo ti promocije, promotoru” odnosi nije bilo teško pretpostaviti.

Nakon reakcije Torcide, Grad je odustao od izdvajanja 300.000 kuna te je Mate Omazić, pročelnik za društvene djelatnosti kazao kako će se sredstva preusmjeriti. 

O Karamanu i istoimenoj firmi pisali smo kad je organizirao gledanje utakmica u Đardinu, za što mu je odobreno 180 tisuća proračunskih kuna, a nedavno su mediji zabilježili i da mu je isporučeno 158 tisuća kuna za obilježavanje 40. godišnjice “Mediteranskih igara”, koje se zaista održalo prije dva mjeseca.

Karaman sada objašnjava kako je isprovocirao Torcidu:

– Ja san da prijedlog na koji je nastala kriva komunikacija, to se povuklo, toga neće biti i gotovo – odrješito će nesuđeni organizator.

Jeste li vi to iskomunicirali prethodno s Torcidom?

– Mi smo to komunicirali interno na razgovoru, nastala je kriva komunikacija i to se povuklo, toga nema i gotovo.

Jeste tada razgovarali s nekim iz vrha Torcide?

– Ne, nisan ja to priča s vrhon Torcide.

Na pitanje je li mu žao da se od njegove inicijative odustalo, odgovara “normalno da je!” i nabraja događanja koja je, tvrdi, ranije osmišljavao za klub.

– Radija sam za njih koncert za Pavu, za vatrogasce, “Torcidin rođendan” za 48 godina, ja san želija napravit spektakl i jednostavno nije ispala dobra komunikacija, žao mi je, ako ljudi ne žele – gotovo. Ima san dobru namjeru, a tako je ispalo.

A kako ste vi to zamislili?

– Koje? – začuđeno će Karaman.

Taj spektakl. Kako ste vi to zamislili s obzirom na ovaj iznos, što je sve trebalo obuhvatiti?

– A to je daleko, to je daleko, uopće nije zamišljeno, to je postojala ideja. Ja san za Torcidu puno napravija, ali oni ne žele u politiku, i to je to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 06:18