StoryEditor
HajdukIMA 10 PUTA MANJU PLAĆU OD DRUGIH

Real, Brugge, PSV... Hajduk u cajtnotu, potpisati s Leticom profi ugovor ili ga odmah prodati za osjetno manju lovu?

30. svibnja 2018. - 13:30

Letica potpisuje ili odlazi? Enigma vratara u Hajduku se produbljuje iz dana u dan, sportski direktor Saša Bjelanović ne zna što mu je važnije, kome poslu prije da se okrene, ali nekako su vratari u žarištu.

Ne znamo još kako će mu proći pokušaj da nagovori Ivu Grbića da ostane u Poljudu, mladome Grbiću je ugovor istekao, međutim bez obzira na Grbića jedan od važnijih poslova jest definirati status Karla Letice.

Istječe mu obveza tek idućeg ljeta, ali ima stipendijski ugovor s kojim ima plaću od cca 2000 eura mjesečno, što je deset puta manje od velike većine ostalih prvotimaca. A to priznat ćete, nije baš logična situacija.

Pojavljuje se ples špekulacija oko mogućih novih destinacija za Leticu, Belgija prije svih:

1. Brugge kojega trenira Ivan Leko; u Belgiju se prije godinu i pol prodao i Lovre Kalinić, Belgija se čini povoljna destinacija, plodno tlo za Hajdukove vratare.

2. navodno postoji i interes iz Nizozemske (PSV Eindhoven),

3. otprije već iz Španjolske (pocrtan u bilježnici Real Madrida) i nije to sve, ali da ne licitiramo...

Ključno je pitanje kad će se Hajduk obratiti Letici, pokrenuti razgovore oko obnove ugovora?! Ili će Letica prije obnove ugovorne obveze donijeti ponudu i staviti Hajduk pred svršen čin.

Hajduk je u svemu tome kasnio, to nije sporno, čitav splet okolnosti uvjetovao je da je pitanje Letice ostavljeno za kraj sezone. Međutim, sad je taj momenat došao...

Bivši sportski direktor Mario Branco na pojavu informacije kako je Letica u notesu skauta Real Madrida nije reagirao skokom, na način da Letici ponudi visok ugovor u rangu Futacsa, pa da se Hajduk tako pokrije i osigura i za Leticu potom očekuje višemilijunsku ponudu. A ne samo - uvjetno rečeno – sitniš, što je povoljno ponuditi stipendistu.

Ako netko ima cca 2000 eura mjesečne plaće što će mu novi klub ponuditi? U tom slučaju logično bi bilo da igrač u novom klubu bude sretan s bilo kakvom većom plaćom.

Ako bi pak u Hajduku imao cca 20.000 eura mjesečne plaće, što neki imaju, e onda pri odlasku u novi klub imao bi drugačije pretenzije. I za svoju plaću, ali bi i Hajduk mogao reflektirati, tražiti znatno veću odštetu!

Tu se sad vrti vrzino kolo Letičine pozicije, potpisati, otići ostati još godinu dana?

U svakom slučaju, vrijeme je prošlo, pa premda su iz Letičina stožera u ožujku još govorili govorili kako nije žurba i nadaju se dogovoru, danas na pragu 1. lipnja u poziciji smo da Letica nema ni naznake profesionalnog ugovora.

Može li Saša Bjelanović popraviti tu za Hajduk slabu poziciju? A otežana je i činjenicom da Hajduk nema pravog predsjednika, Ivan Kos još uvijek potpisuje dokumente tekuće problematike, ali ne može više biti akter u pregovorima.

Zašto sada dobiti ponudu od dva-tri milijuna eura, ako se na ljeto ili dogodine sve to može multiplicirati?

Obostrani interes bi bio da se s Leticom potpiše novi, "težak" ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 11:53