StoryEditorOCM
HajdukHajdukova dvojba

Ranilović ili Grbić? Kalinić ozlijeđen, neće braniti u subotu

Piše PSD.
2. travnja 2015. - 14:53
Sveti Duje bez – Svetog Lovre! Ozlijedio se Lovre Kalinić, nakon što je sigurno da ni Antona Maglice nema u kadru zbog ozljede. Reprezentativni vratar Hajduka trpi ozljedu koljena i to – tetive, na prvu vijest ništa strašno, lakša ozljeda, ali trebao bi preskočiti subotnji derbi, e da bi bio spreman za nastavak sezone; već za prvi idući sudar Hajduka i Splita, koji se igra u srijedu 8. travnja.

No, ove subote, 4. travnja, preventivno Lovre bi trebao biti na tribinama.

- Možda ga i osposobimo, da je utakmica stani-pani vjerojatno bismo to i uradili, no procjena je da je bolje pričekati, ne žuriti, još je duga sezona pred nama – rečeno je iz liječničke službe “bijelih”.

Sveti Lovre Hajduka, spasitelj i čudotvoran u Kijevu protiv Dnjipra gdje je dobio sve te nadimke Supermana i svete osobe između vratnica Hajduka vratio se u Poljud s bolnim koljenom i otvara dvojbe tko će ga naslijediti.

Kalinić je ovog proljeća već propustio jedan meč, gostovanje Hajduka na Kantridi kod Rijeke, inače je bio sasvim standardan, otkako je prigrabio natrag startnu jedinicu, a nakon što su mu vratili povjerenje poslije utakmice u Kazahstanu gdje je Hajduk izgubio sa 2:4...

Otad Kalinić ponovno korača stazom Hajdukova prvotimca i reprezentativca i postao je iznova veliki adut “bijelih, pa neka, na primjer, na utakmici protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici i nije bio na visini zadatka. Možda i zbog lakših bolova u koljenu... U Poljudu vjeruju da problemi Kalinića nipošto nisu teže naravi, no, svako malo dođe trenutak da mu treba pauza. Lovre je predviđen i za ljetni “pazar”, jedan je od najvažnijih eksponata u ljetnom prijelaznom roku.

Uglavnom, stav je u Poljudu da se Lovri koljeno smiri. Ali je dilema, tko će u subotu na branku? Dva su kandidata, Marko Ranilović (28) ili Ivo Grbić (19). U prvoga je – iskustvo, staž, a u potonjeg juniorskog reprezentativca sva kvaliteta Hajdukove škole golmana koja redovito iznjedri velikane; Grbić nadire svojim talentom...

slaven alfirević
foto: ronald goršić / cropix

LOGIKA ZA RANILOVIĆA

Kad je već Hajduk posegao za popunom vratarskih redova da dovede i trećeg golmana (nakon ozljede Dantea Stipice), a htjeli su baš iskusnog za rezervu Kaliniću i željeli primjerice Andriju Vukovića, onda je trenerski mudro da povjerenje pruže dovedenom iskusniku. Nego da s juniorom srljaju u bespotrebnu vatru.

Istina je da je neobično da su iskustvo pronašli baš u golmanu Zavrča (iz Mosora je u Zavrč na branku otišao Hrvoje Ćubić). A mogli su se iskustvom popuniti po Dalmaciji. No, očito im dalmatinska scena nije pružila pravi odgovor. Kad je tu, neka Ranilović brani! Neka opravda uloženo povjerenje.

VIZIJA ZA GRBIĆA

Prirodni naslijednik Lovre Kalinića, kao što je nekoć Stipe Pletikosa čekao da Tonći Gabrić brani “još Fiorentinu”, pa da objesi rukavice o klin, pa će na scenu talent kakvog nema nadaleko. U sličnoj poziciji, 16 i pol godina kasnije eto i Grbića, čeka da se Kalinić proda...

No, još Grbić nije ni debitirao za prvu momčad, vratio se u srijedu po noći s tjednih obveza reprezentacije “do 19” u Austriji i možda ga treba zaštititi velike obveze i štrapaca. Poznat je Grbićev talent... Uglavnom, Grbić je vizija, a Ranilović logika iskustva, prvi po redu hijerarhije. Ne bude li Ranilović na golu, onda ni ne treba Hajduku...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 08:21