StoryEditorOCM
Hajdukzbivanja u Puli

Hajduk izjednačio, Livaja ponovno zabio, a onda je uslijedila bakljada na dvije tribine

Piše S. A.
25. kolovoza 2024. - 19:32

Bakljada na dvije tribine

Dugo je tražio Hajduk izjednačenje, da poništi onaj gol zaostatka još iz prve minute, napokon je zabio Livaja, ponovno glavom na ubačaj Hrgovića. 

Nedugo nakon došla je i bakljada, i to ne samo Torcidina, kako je skoro pa i običaj, nego je i na strani Demona bilo vatreno.

image
S. A.
image
S. A.

Torcida se "probudila"

Torcida se "probudila" nakon pola sata utakmice, kao po dogovoru, počeli su navijati, zdušno skandirati, pjevati, vratili su se svom elementu, razvili su i transparent "Torcida vaša vira, vaš spas..."

Sad je i "Drosina" dobio pravu akustičnu kulisu na koju smo i navikli na gostovanjima Hajduka.

Hajdukovo rukovodstvo u Puli

U miroljubivom tonu punio se stadion Aldo Drosina, po pulskim ulicama šetali su međusobno ljudi s oznakama Istre i Hajduka, hodajući prema poprištu nogometnog sudara, bez ikakvih ograničenja ili problema.

Pred stadionom zatekli smo u dobru raspoloženju Hajdukovo rukovodstvo, bili su tu između ostalih Boro Primorac, Aljoša Pavelin, Hrvoje Vuković i Ivan Matana.

Početni gol Istre šokirao je torcidaše koji su od početka zašutjeli, nisu navijali zatečeni ranim vodstvom Istre.

Sa strane domaćih razlijegao se bubanj i transparent su pokazali:

- Kad srce tuče bim, bam, bam, bam, sve drugo je manje važno...

image

Zagrijavanje pred utakmicu

S. A.

Inače, suprotno nekim najavama, stadion nije bio rasprodan, bilo je slobodnih mjesta, premda je i oko sedam tisuća gledatelja, što ih brojimo od oka, znatan posjet. Ali, nije rekordan.

Hajduk je magnet, ali ovaj put kao da navijača Hajduka nije bilo koliko ih zna biti, pa je brojka od devet tisuća gledatelja ostala nedostižna.

Uz "bijele", odnosno ovaj put "crveno-plave" bio je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak koji nije propustio priliku da Hajduka gleda u gostima. Puljak u Puli, uvijek nam se sviđala ta igra slova. Uz Puljka je pulski gradonačelnik Splićanin rodom Filip Zoričić.

image

Pulski gradonačelnik, Splićanin rodom Filip Zoričić uz Ivicu Puljka

Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Puležani su priredili feštu prije utakmice utoliko što su se mladići i djevojke po travnjaku razmahali zastavama, a glazba s razglasa treštala je na sav glas, nisi mogao čuti do sebe kolegu da komentiramo sastave, probijala je uši.

Posebno je potom gromoglasno pozdravljen trener domaćih Paolo Tramezzani, očito glavni ljubimac pulske publike, a dobio je pljesak i Gennaro Gattuso, trener Hajduka. On je legenda, ima ovdje dosta milanista, kažu nam. Potom, igrači Hajduka, njihova prozivka popraćena je i zvižducima, ne pretjerano, ali to je normalno... Kako bi to bilo da se na spomen Livaje nije zvižd(uk)alo.

image

Boro Primorac, Aljoša Pavelin, Hrvoje Vuković i Ivan Matana

S. A.
image

Zagrijavanje pred utakmicu

S. A.

Bilo je pakleno vruće, tijekom dana do 38 se stupnjeva živa u staromodnim termometrima penjala, tako da je prvi cooling-break u 22. minuti što ga je pozvao sudac Tihomir Pejin baš jedva dočekan.

Jedino su navijači Hajduka s početka već bili hladno tuširani, u 57. sekundi, naime, Istra je povela...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 00:06