StoryEditorOCM
Hajduktata mata

Rakitić se nasmijao kad smo ga pitali za godine, a pogledajte što je odgovorio o onome što slijedi u utrci za titulu

Piše P. S.
7. listopada 2024. - 08:18

Nije puno, ali navijača Hajduka veseli. Nakon devet kola, prve četvrtine prvenstva, Hajduk ima dva boda prednosti pred najvećim rivalom Dinamom, a na istoj je udaljenosti i Rijeka. Hajduk 21. Dinamo i Rijeka po 19 bodova.

Daleko je još do kraja, no osim konkretnih brojki, navijače Hajduka raduje i sve bolja i organiziranija igra njihovih ljubimaca koje je Talijan Gennaro Gattuso ustrojio i sada sve to skupa ima i glavu i rep. Ne treba nikako zaboraviti da je tog Gattusa doveo Nikola Kalinić, smijenjeni sportski direktor koji je dobio ‘košaricu‘ jer prema riječima čelnika kluba nije odradio tijekom ljeta ono što je trebao. Prvenstveno nije dovoljno napunio klupsku blagajnu, odnosno nije bilo izlaznih transfera.

No, treba kazati i kada je nešto dobro, a dovođenje Gattusa ispao je svakako dobar potez. Barem zasad. Za bolji učinak u Europi bilo je kasno, odnosno malo vremena. Između ostaloga nije još tada zaživio ni Ivan Rakitić koji sada pokazuje koliko može donijeti Hajduku.

Zabio je i prvi gol protiv Šibenika, a posebno je bitno što u svlačionici svojim primjerom mladima pokazuje put. Kada smo mu nakon utakmice sa Šibenikom spomenuli godine, samo se nasmijao i ustvrdio da bi nekima mogao biti i otac. Baš to tim nekima i treba, prava, odgovorna očinska figura. Raketa je taj. Majstor na terenu, pravi obiteljski čovjek izvan njega.

Evo što je rekao o nastavku prvenstva i Hajdukovim ambicijama:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 08:19