StoryEditorOCM
Hajdukkalinićev poučak

Rakitić je svjetska klasa, ali Hajduku je zasad samo ‘prinova‘. Pojačanje će postati samo u jednom slučaju

18. srpnja 2024. - 21:43

Prvi ovoljetni transfer Hajduka službeno je finaliziran tek nakon povratka momčadi sa središnjeg dijela priprema i samo tjedan dana prije prve utakmice protiv farskog Tórshavna u 2. pretkolu Konferencijske lige. Gambijac Abdoulie Sanyang stigao je iz francuskog drugoligaša Grenoble Foot 38, a riječ je o krilnom igraču, što je pozicija koja je Gennaru Gattusu prioritet.

No, navijači su ipak nemjerljivo više uzbuđeni zbog igrača čiji je dolazak sve samo ne još službeno potvrđen.

Na Poljud stiže Ivan Rakitić, igrač na čiju karijeru ne treba trošiti previše riječi. Dovoljno je naglasiti da su dvije osvojene Europske lige i jedna Liga prvaka uz postignuti gol u finalu te srebro s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji samo šlag na torti svega onoga što ga je učinilo značajnom figurom u jednoj eri europskog nogometa.

Navijači Bijelih dočekuju ga kao spasitelja i ponovno je prisutan dašak onog modus operandija Lukše Jakobušića koji se temelji na hypeu i euforiji, odnosno energiji koja pogoni priču koja je klubu, realno, potrebna za održavanje kompetitivnosti na ozbiljnoj razini.

Ali već je u više navrata u proteklih godina dokazano da od lijepe priče i hypea nema ničega. Zbog toga je jasno da ni Rakitić neće biti pojačanje samim svojim prisustvom u svlačionici, koliko god bogato iskustvo donio sa sobom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 22:53