StoryEditorOCM
Hajduk‘spaljena zemlja 2‘

Pustošenje Rujevice otvorilo oči HNS-u, neće Rijeci platiti odštetu, smislili su plan koji može utjecati i na Hajduk

Piše SN, P. S.
28. svibnja 2023. - 09:36

Prema neslužbenim informacijama Hrvatski nogometni savez uzeo je u sasvim ozbiljno razmatranje da promijeni način odigravanja Hrvatskog nogometnog kupa.

Umjesto dosadašnje jedne utakmice na unaprijed dogvorenom terenu igrale bi se opet dvije utakmice, jedna kući, druga u gostima. Utakmica u Rijeci pokazala se kao veliki sigurnosni izazov, a okončana je s velikom štetom na Rujevici. Kao obeštećenje NK RIjeka od organizatora traži čak 100.000 eura, a organizator je, u ovom obliku natjecanja, Hrvatski nogometni savez.

HNS nema namjeru platiti taj iznos, već će angažirati tvrtku koja će sanirati štetu, za očekivati je da u Rijeci to prihvate.

Kad se zbroji ‘dva i dva‘, jasno je da su u HNS-u shvatili da bi prebacivanjem loptice odgovornosti na klubove skinuli sa sebe ovakav teret u budućnosti, sve obveze osiguranja i odgovornost za eventualne štete išle bi na dušu organizatora.

Oba modela imaju prednosti i nedostatke, no dojma smo da bi klubovi koji su u finalu svakako radije imali utakmicu u svome dvorištu. Pogotovo Hajduk koji u takvim utakmicama može računati na tridesetak tisuća navijača...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:34