StoryEditorOCM
HajdukDRUŠTVENE MREŽE

‘Prvo je otiša Funcutima pokazat da su druga liga, a tek onda slavija gol. Livaja legenda‘! Čestitala i ‘Megan Markle‘

Piše Marko Bilić
24. svibnja 2023. - 22:53

Euforija navijača Hajduka očekivano je preplavila društvene mreže nakon još jednog osvojenog kupa. Zadovoljstvo i sreća pršte na sve strane, slavio se i još slavi novi trofej, usput i naslađuje Šibenčanima ("druga liga Dalmacije"), znate već što se događalo od lanjskog posljednjeg kola na Šubićevcu, proslavi dinamovaca i skandiranju "ubij tovara"... A svratio je i poneki navijač Dinama, tek toliko da već izlizanom bazom o fritulama, valjda u nedostatku novih, pokuša barem malo pokvariti veselje navijača "bijelih". Rekli bismo, navijačka klasika...

Naravno, nismo svi isti, pa ovaj eho s društvenih mreža započinjemo upravo navijačem Dinama, Igor mu je ime:

- Dinamovac sam, iskreno čestitam Hajduku i svim mojim prijateljima koji navijaju za Hajduk.

Pokupio je Igor hrpu lajkova i lijepih komentara za nešto tako normalno, ali u nas - nestvarno i rijetko.

Sara je, pak, pjesnički nastrojena ("Opet je zasvijetlio u riječkom mraku crveno-plavi Rabuzin visoko u zraku") i poziva svih da u nedjelju dođu na Poljud, pozdrave igrače i trenera i da službeno, citiram, "pošalju drugo lice Dalmacije" u drugu ligu. Iako se, u biti, radi o Prvoj ligi, ali eto, zbog potrebe rime i slogana zovu je drugom, kada se o Šibenčanima radi.

Jednom Draženu na piku se nije našao Šibenik nego Rijeka, pa poručuje "lipo li ga je dignut usred europske prestolnice kulture". Nismo sigurni jel ovo "prestolnice" namjerno podbadanje ili samo posljedica slabijih ocjena iz gramatike u osnovnoj školi.

Čestitke Hajduku stigle su i iz Tuzle (Samir), Stuttgarta (Tina) i, pazi sad - Kotvrdovica. Za one koji ne znaju to vam je Jihomoravky Kraj. Za one koji i dalje ne znaju to je u - Češkoj. U kojoj trijumf "bijelih" slavi Kamil Kunc.

Kambelovčanina Alena oduševio je, a tko bi drugi, Marko Livaja. Kaštelani se drže. "Prvo je otiša Funcutima pokazat da su druga liga, a tek onda je slavija gol... koja legenda... Marko Livaja". To "drugo lice Dalmacije" inspiriralo je i Vicka iz Ludbrega koji je rečeni slogan modificirao u "pravo lice Dalmacije", dok Makedonac Angelco Minev iz Pirava poručuje "slednata sezona da osvoimo prvenstvo". Sa svih strana.

Osnovno pravilo i dogovor nas u redakciji je da ni za živu glavu ne prenosimo komentare s fejk profila. Ali evo, na moju dušu, neka ostane upamćeno da je Hajduku čestitala i - Megan Markle. Još je i crvenu ružu zakačila. Jest da je fejk, ali eto. Zgodno.

A gospođa Zdenka je zahvalila Hajduku na najljepšem rođendanskom poklonu. Mogli bi nabrajati još štošta, veselje hajdukovaca, podbadanja prema Šibenačnima, pa i Riječanima, pa opet o fritulama iz plavih redova, dajte, smislite konačno nešto novo...

A najdalje bi nas odvelo pobrojati odakle su sve stigla čestitanja "bijelima". To pogledajte sami. Evo, taman se u komentare ubacio i Mađar Gyorgy Pentek, hajdukovac iz Nagykanizse. Dalje tražite sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:39