StoryEditorOCM
Hajdukima neka tajna veza

Prvi su rođaci, a danas će u derbiju na Maksimiru biti na suprotnim stranama: ‘On mi je kao brat...‘

Piše Sport SD
13. rujna 2024. - 13:43

Od 20 sati na Maksimiru se igra najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka koji će biti poseban po jednom podatku. Ovo će biti dvoboj u kojem će dva rođaka zaigrati na suprotnim stranama, Marko Rog i Dario Melnjak.

Podsjetimo, Dario Melnjak je iz Krkaneca, Marko Rog je iz Nedeljaneca. Rođaci su iz dva mala mjesta u općini Vidovec u blizini Varaždina. Prvi su rođaci, jer Markov tata i Darijeva mama su brat i sestra. 

Večeras će na Maksimiru po treći put u karijeri igrati jedan protiv drugog, a ranije su odmjerili snage na utakmicama Splita i Slaven Belupa. Rezultat je izjednačen, 1:1, a da stvar bude bolja i Rog i Melnjak su zabijali u pobjedama svojih momčadi.

Tko će ovog puta biti uspješniji, saznat ćemo večeras. Istina, Dinamo je veliki favorit, no derbi je utakmica u kojoj ni forma, ni pozicija na ljestvici često puta nije presudna.

Rad u polju

- Svi smo počeli u istom klubu, u Nedeljancu, u školi nogometa Fotex – pričao je Melnjak, novinaru Slobodne, Frani Vulasu, jesenas u intervjuu nakon operacije ozlijeđenog koljena.

image

Dario Melnjak, Marko Rog i Petar Rog (Markov brat)

Osobni Album/

Kao djeca često su zajedno pomagali u polju, zajedno s Markovim bratom Petrom.

- Mi nismo imali toliko poljoprivrede, ali smo puno radili kod njih. Markov brat, Marko i ja smo stalno bili na njivi. Uglavnom bismo bili zaduženi za bacanje glavica kupusa na kamion, a jedan bi ih gore slagao – govorio je Melnjak.

Nakon serije teških ozljeda koljena, čak tri, Rog se vratio nogometu, najbolje je onda shvaćao kakav "pakao" je nedavno Melnjak prolazio.

- On je tri puta ovo prolazio. Sada se uspješno vraća nakon treće ozljede. Rekao mi je da budem strpljiv... Velika smo podrška jedan drugom – govorio je Melnjak o tome koliko mu je da sve lakše prebrodi pomagao prvi rođak Rog, koji je na predstavljanju na Maksimiru ove zime rekao:

- Dario mi je poput brata, odrasli smo zajedno, zna da sam veliki dinamovac.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Kao dječak je jedva preživio, pobijedio na ‘izboru ljepote‘, imao pravo grčko vjenčanje, a sada je omiljeni hajdukovac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 13:49