Hajdukgorući problem

Prošlo je više od 40 dana od odlaska Krešimira Gojuna, a Hajduk još uvijek nema novog voditelja Akademije. Gdje je zapelo, čeka li se jako ime ili nema zainteresiranih?

Piše Toni Perković
10. kolovoz 2019. - 19:55

Više od 40 dana je prošlo otkako je Krešimir Gojun dobio izvanredni otkaz s mjesta voditelja Akademije Luka Kaliterna.

Podsjetimo, Gojun je u svibnju prijavio Nadzornom odboru i predsjedniku Hajduka da je Saša Bjelanović od njega tražio da se pomogne HNK Šibeniku da izbori plasman u Prvu HNL, a nakon što su ispitani svi svjedoci, odlučeno je da je Gojun zaslužio izvanredni otkaz zbog osobito teške povrede ugovora.

Krešimir Gojun više nije voditelj Hajdukove Akademije, klub mu uručio izvanredni otkaz!

Pitali smo se i tada što ovakva odluka znači za budućnost kluba, tko bi ga mogao zamijeniti i hoće li još tko napustiti Hajduk. Na neka smo pitanja odgovore dobili (odlazak Oreščanina, Tolića, Gruice), ali na ona najvažnija - tko će biti njegov nasljednik i u kom će pravcu krenuti Akademija, odgovore još uvijek nemamo.

Spominjalo se u međuvremenu puno imena. Mediji su u prvi plan izbacivali 'vječnog kandidata' Jirija Plišeka, Nenu Nikolića i trenera Sesveta Dinu Babića, a baratalo se i imenima Siniše Jalića, Ivana Gudelja, a čak je u kombinaciji za povratak spominjan i Goran Vučević, kontaktirani su Boro Primorac i Zoran Vulić, ali čovjek koji će usmjeriti rad Akademije i odgoj Hajdukove mladosti još uvijek nije pronađen.

Vrijeme prolazi, početak natjecanja za mlađe uzraste sve je bliže, a s Poljuda još uvijek nema bijelog dima.

Gdje je nastao problem, zašto je došlo do zatišja ne znamo. Iz Hajduka ne stižu nikakve informacije, nitko više ni ne spominje kandidate za upražnjeno mjesto, kao da se radi o nebitnoj poziciji.

No, možda je muk s Poljuda i dobar, možda se radi na dovođenju kvalitetnog kadra koji će dodatno unaprijediti rad Akademije, a zbog straha od eventualnog neuspjeha operacije dovođenja sve se drži u tajnosti. Svakako je to bolja opcija nego ona druga. Da osobe dovoljno kvalitetne i zainteresirane za taj odgovoran posao uopće nema.

Nadamo se da smo u pravu kada govorimo o prvoj opciji i da će osoba koja na mjesto voditelja Akademije dođe biti dobro rješenje, ma koliko ga dugo morali čekati.

#HAJDUK#KREšIMIR GOJUN#AKADEMIJA LUKA KALITERNA