StoryEditorOCM
HajdukStanimo na balun

Prije 11 mjeseci je igrao za pionire Hajduka, a sad je totalna drama zato što ne igra derbi s Dinamom?!

29. travnja 2023. - 21:36

Luka Vušković neće igrati u derbiju protiv Dinama. Šteta, ali nema veze, idemo dalje. Luka Vušković je gadno pogriješio u finalu juniorske Lige prvaka, nakon čega je Hajduk primio prvi gol. Pa što? Gdje ste vi bili sa 16 godina i što ste radili? Da pogodimo, bili ste vjerojatno na sjeveru i divili ste se facama u bijelim dresovima na terenu. Oko vas se nisu mediji ‘itali‘ milijunima koje nude Manchester Cityji i slični najbolji klubovi Europe, niti je s vama gomila navijača htjela napraviti selfie.

Luka je sa 16 igrao derbi s Dinamom u Maksimiru. Poslije i finale juniorske Lige prvaka. Glavu gore momak, svaka škola se plaća, ali se to i poslije vraća. Pogotovo se plaća kad igrate s velikima, a vi ste u - prvom srednje.

Meteorski uspon karijere Luke Vušković je baš nevjerojatan. Je li koja stepenica preskočena na tom putu teško je reći. Za mene nije jer već sad sa 16 godina nije baš ništa lošiji od ijednog drugog aktualnog stopera Hajduka (ozlijeđeni Elez iz te računice isključen), makar svi skupa ne briljiraju ovog proljeća. Je li možda moglo ići sve skupa malo lakše, doziranije? Jest. Dapače. Ali takav je bio i splet okolnosti da je često nedostajalo igrača, da su neki igrali baš loše...

Sada je poslije Ženeve Vušković out za derbi s Dinamom. I nastala je ‘drama‘. Naslov koji ubada u srce navijača je nešto u stilu: ‘Nema Vuškovića!‘. A prije manje od godinu dana taj isti momak je igrao za – pionire Hajduka! Prije točno samo 11 mjeseci. Između pionira i seniora su i kadeti, juniori. Uz to se ovom momku stariji brat Mario bori s rigoroznom kaznom zbog navodnog korištenja dopinga i uporno pokušava dokazati svoju vrlo vjerojatnu nedužnost.

Stanimo svi skupa malo na balun sa svojim očekivanjima, a imajmo koji put i malo više razumijevanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:56