StoryEditorOCM
Hajdukususret izborima

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka; Roberto Bitunjac: ‘Potrebno je implementirati strategiju i fokusirati se na sportske rezultate‘

12. srpnja 2022. - 19:00

1. Možete li nam se na početku predstaviti?

Dolazim iz Sinja, iz Cetinske krajine, ja jesam rođen u Dortmundu, ali u Sinju mi i danas živi majka Iva, inače sam poslom u Zagrebu. Moji su porijeklom iz mjesta Ruda kod Sinja, a Bitunjac, mladi talenat što je iz Šibenika rano išao u Fiorentinu, nije mi u rodu, oni su s druge pozicije u Dalmaciji. Radio sam u bankama, gdje sam i danas savjetnik u Novoj hrvatskoj banci, te u Microsoft korporaciji, a kad se pojavila ideja da budem u Hajdučkoj zajednici s oduševljenjem sam prihvatio. Hajduk je pojam za mene oduvijek, igrao sam na balun kao dječak u Borcu iz Glavica i Junaku, a moji su doma pričali kako sam već sa dvi godine zna trčat po kući i vikat „Šurjak, Šurjak”... Pokojni otac me vodio na Torino... Pitali su me moji hoću li imat vremena da se Hajduku posvetim, ali od učlanjenja u Hajdučku zajednicu znao sam da je to moj put da se kandidiram i za Nadzorni odbor.

2. Što vas je motiviralo da se kandidirate? Kako će Hajduk „profitirati” Vašim angažmanom u NO-u? Koje će Vam od poslovnih iskustava pomoći u radu ako postanete član NO-a?

Osjećam da imam golemo poslovno iskustvo, a imam, rekao bih, pozitivan sportski pristup. Motiv mi je da pomognem i to što 17 godina već čekamo titulu prvaka, a prošlo je i 27 godina od plasmana u Ligu prvaka. Hajduk će sa mnom profitirat jer znam radit, upoznat sam dobro što je rad u Nadzornom odboru. Po meni je najbitnija stvar da Strategija kluba me smije ostat samo na papiru i moramo je implementirati u svakodnevni rad i život. U Hajdučkoj zajednici smo često o tome diskutirali.

3. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, kako sportskoj tako i financijskoj?

Upoznat sam sa sadašnjim stanjem kroz nekoliko sastanaka što smo ih imali s upravom i dosadašnjim članovima Nadzornog odbora. Osjećam da je Hajduk napravio pozitivan zaokret na sportskom planu, a što se tiče financija, one su protekle dvije godine negativne, ali je rečeno da će se pokrit zaradom idućih godina. Treba se fokusirat na sportske rezultate, jer to je ono po meni primarno...

4. Kako ocjenjujete rad aktualne Uprave na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i na osnovu čega ćete ga u budućnosti procjenjivati ako budete izabrani?

Rad je dobar, ja ga tako ocjenjujem ovo što mogu vidjeti izvana, radi se zaokret, a i sviđa mi se da je povećan broj uprave na trojicu članova. Marketinški pomak me veseli, ovo što su uradili s Mišom (Kovačem, op. a.) i majicama, suvenirima s njegovim likom, čini mi se pun pogodak. Vidi se da se tu stvari kreću u pravom smjeru... Uprava mora imat ciljeve, a kad imaš ciljeve onda je lako procjenjivati jesu li ostvareni.

5. Opišite se u tri riječi?

Ja sam timski čovjek, za timski rad, pa bih se u tri riječi pisao: tim, pozitiva. I uspjeh!

Osobni karton

Roberto Bitunjac

rođen 15. 12. 1973. u Dortmundu,

savjetnik Uprave Nove hrvatske banke d.d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 06:17