StoryEditor
HajdukTko su i zašto žele na Poljud

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka: 'Predložit ću pokretanje posebne revizije, želim čist start za svih nas'

20. studenog 2018. - 21:54
macanovic_hajduk1-171118

Marlon Macanović (44), rođen je 19. kolovoza 1974. u Splitu, magistar je prava, radio je u struci kao pravni savjetnik u Brodosplitu, prije dolaska DIV-a; zatim u Uredu državne uprave u Splitu, pa u Arheološkom muzeju kao voditelj općih, pravnih i kadrovskih poslova, te u MUP-u RH. Trenutno zaposlen u tvrtki Securitas. Redovit je pisac stručnih pravnih članaka, Business Media grupa. Prati, kaže, zakonodavstvo na dnevnoj bazi!

1. Isključivo me vodi želja da Hajduk uzmogne izboriti staru slavu u novim izazovima. Kao Splićanin, hajdukovac i domoljub, smatram privilegijom dati svoj doprinos u borbi, naporima i rastu Hajduka na svim poljima djelovanja.

2. Magistar sam prava s iskustvom rada u velikim sustavima u javnom i privatnom sektoru, a također i s upravljačkim iskustvom. Prošao sam sve razine, od rukovoditelja službe, direktora tvrtke, do člana Upravnog vijeća Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti (a što je pandan članu Nadzornog odbora u trgovačkom društvu). Hajduk sa mnom dobija osobu koja ima iskustvo rada na najosjetljivijim pravnim poslovima! U Brodosplitu sam savjetovao Upravu u mnogim izvanrednim situacijama, osobito po pitanju osiguranja bankovnih kredita i drugih financijskih instrumenata koji su iznosili na desetke milijuna eura! Moja Analiza poslovanja HŽ Carga, državne tvrtke sa 3500 zaposlenih i temeljnim kapitalom od milijardu i po kuna poslužila je kao podloga koje su pomogle revitalizaciji tvrtke. Poznavatelj sam i prakse sprječavanja sukoba interesa kao koautor i suvoditelj Antikorupcijskog programa Brodosplita. Pedantna sam osoba... Pri okončanju sam poslijediplomskog studija "Pravo društava i trgovačko pravo" na Pravnom fakultetu u Zagrebu... Svoje mukotrpno stečeno znanje i talente nudim Hajduku, a nastojat ću promicati jedno od svojih životnih načela - "mani pulite" (čiste ruke i obraz dakako)!

3. Zamišljam je proaktivno, u smislu stalnog propitkivanja postojećih odnosa i nuđenja prijedloga. Obvezni smo i kontrolu radnji uprave koje su krucijalne te u pitanjima koja znatnije utječu ili bi mogla utjecati na poslovanje Hajduka. O ovim okolnostima, te o financijskom stanju Hajduka ovisiti će i intenzitet našega angažmana. Želio bih da ovaj Nadzorni odbor bude dovoljno stručan i da budno prati situaciju u Hajduku baštineći iskustva najbolje poslovne prakse. Predložiti ću formiranje komisija specijaliziranih za određena poslovna područja kako bi što praktičnije mogli djelovati na svim pravcima djelovanja. Osobno bih želio pokrivati pravno-ekonomsko područje.

4. Upoznat sam koliko je to moguće iščitati iz javno dostupnih izvora. Mislim primarno na financijske pokazatelje koji nisu baš savršeni i koji zahtjevaju stanoviti oprez. U tom smislu, jedan od prvih mojih poteza bit će prijedlog kolegama iz NO-a za provedbom postupka procedure posebne revizije, sukladno čl. 298. Zakona o trgovačkim društvima, a s ciljem ispitivanja poslova vođenja društva. Dakle, želim čist start za sve nas!

5. Jasmin Huljaj je ugledni poslovni čovjek s dosadašnjom besprijekornom poslovnom reputacijom. Vjerujem da i Hajduk nastoji voditi s dužnom pažnjom u maniri dobrog gospodarstvenika. No, ovo ne treba shvatiti kao moju podršku njegovom položaju u svim njegovim kompleksnim aspektima, a budući da ne smijemo ništa prepustiti slučaju, niti stihijskom djelovanju, tako ću odmah po izboru predložiti kolegama iz Nadzornog odbora da gospodin Huljaj podnese izvješće o poslovanju društva. O ovim momentima, kao i o rezultatima spomenute revizije, mogla bi ovisiti osnovanost i opravdanost njegova daljnjeg ostanka u Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 20:53