StoryEditorOCM
Hajdukususret izborima

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka; Lukas Oliver Pavić: ‘Pratim pojedinačne ciljeve kao dio strategije, moje iskustvo može pomoći‘

13. srpnja 2022. - 20:00

1. Možete li nam reći nešto o sebi?

U Berlinu sam rođen, odrastao i tamo sam se školovao. Potom sam 2005. dobio priliku poslovno doći u Hrvatsku. Prvih par godina sam živio u Dalmaciji, a 2012. godine sam s obitelji, imam dvoje djece, preselio u Zagreb. Pratim i igram nogomet od djetinjstva. Kasnije sam nešto u tom segmentu radio i profesionalno u sportu i nogometu (u Njemačkoj kao sportski i financijski konzultant tvrtke ProNet Sports Ltd., nap.a.). U zadnjih 10-15 godina sam više u nogometu gledatelj i navijač. Kada imate tako dugu povezanost s ovim sportom i klubom onda vam je čast sudjelovati u bilo kojem obliku da unaprijedimo klub i pridonosimo njegovom razvoju. Imam podršku obitelji u svemu što radim. Naravno da je dio obitelji iz Dalmacije bio posebno sretan kada sam ušao u Hajdučku zajednicu i bili bi pogotovo ponosni kada bih postao član Nadzornog odbora.

2. Što vas je motiviralo da se kandidirate? Kako će Hajduk „profitirati” Vašim angažmanom u NO-u? Koje će Vam od poslovnih iskustava pomoći u radu ako postanete član NO-a?

U zadnjih dvadesetak godina sam uglavnom radio za malo veće korporacije, većinom za multinacionalne kompanije. Jedan od temeljnih alata za stabilnost i budućnost je jasna strategija i planiranje, i to nekoliko godina unaprijed. Kroz posao prakticiram razvoj strategije i praćenje pojedinačnih ciljeva, „milestones-a” i planova te sam stekao veliko iskustvo. Kao nadzornik to je nešto što je temeljni posao, pregledavati koji su ciljevi, vizija, pratiti kakva je izvedba, egzekucija tih planova. To iskustvo može pomoći NO-u Hajduka.

3. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, kako sportskoj tako i financijskoj?

Kao i svi imam pristup javnim podacima. U posljednjih 10-15 godina bilo je tu dosta izazova, doživjeli smo transformaciju kluba, bilo je financijskih izazova... Kada sad to promatram, kao i financijske rezultate u zadnje dvije-tri godine, još uvijek smo u nekakvom kumulativnom dugu. Osobno trenutno bar vidim pozitivan smjer. Vidim da klub ispunjava kratkoročne obveze, vidim i strategiju koja je prezentirana i koja bi trebala voditi u pozitivnom smjeru.

4. Kako ocjenjujete rad aktualne Uprave na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i na osnovu čega ćete ga u budućnosti procjenjivati ako budete izabrani?

Sportska izvedba, osvajanje Kupa nakon toliko godina, je sigurno pozitivan smjer. Nemojmo zaboraviti ni uspjehe juniora u zadnje dvije-tri godine. To sportski daje pozitivan osjećaj. Financijski sigurno treba još raditi na financijskoj stabilnost. Kad bih bio nadzornik to bi sigurno bila točka na kojoj bih stalno inzistirao, da li imamo jasan plan prihoda i rashoda u budućnosti.

5. Opišite se u tri riječi?

Iskren, orijentiran i uporan. Orijentiran na cilj.

Osobni karton 

Lukas Oliver Pavić 

Rođen: 12. studenoga 1974., Berlin 

Allianz Hrvatska d.d. - član Uprave zadužen za prodaju 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 13:06