StoryEditorOCM
Hajdukususret izborima

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka; Goran Jujnović Lučić: ‘U svakom klubu ima mjesta za odvjetnika, motiv mi je ljubav prema bijelima‘

12. srpnja 2022. - 21:00

1. Možete li nam se na početku kratko predstaviti?

Stižem iz Zagreba, ali zapravo rodom iz Makarske, ja sam Makaranin koji je ostao živjeti i raditi u Zagrebu. Nakon završene srednje ekonomske škole u Makarskoj, diplomirao sam pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, te potom položio stručni ispit za stečajnog upravitelja. Karijeru sam započeo u odvjetništvu 2010., a od 2016. osnivač sam odvjetničkog društva Jujnović Lučić Marković. Oženjen sam, imam 36 godina, otac dvoje djece. Biti odvjetnik to mi je i životna i poslovna pozicija – predstavio se Goran Jujnović Lučić. - Ranije sam već razmišljao da se približim Hajduku, motiv je sigurno velika ljubav prema klubu, ali i uvjerenje da imam čime pomoći...

2. Što vas je motiviralo da se kandidirate? Kako će Hajduk „profitirati” Vašim angažmanom u NO-u? Koje će Vam od poslovnih iskustava pomoći u radu ako postanete član NO-a?

U svakom klubu ima mjesta za pravnika, odvjetnika, a znam dobro i što je funkcija nadzornika. Imam znatno korporativno i profesionalno iskustvo. Kao odvjetnik sam specijaliziran za trgovačko pravo i pravo društava, s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u poslovima restrukturiranja poslovanja...

3. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, kako sportskoj tako i financijskoj?

Upoznat sam sa svim bitnim informacijama o klubu, dok sam bio u Makarskoj češće bih dolazio na utakmice, ali svejedno pratim sve... Rekao bih da sam povremeno prisutan na tribinama, ali dobro upoznat s događajima oko kluba, budući da imam svoj poslovni ritam.

4. Kako ocjenjujete rad aktualne Uprave na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i na osnovu čega ćete ga u budućnosti procjenjivati ako budete izabrani?

Kup je osvojen i drugo mjesto, što je svakako veliko osvježenje, a i klub se stabilizirao. Što se tiče struke u to se ne bih miješao niti komentarom, sportski posao ostavimo struci. Trenutna situacija i pozicija kluba, pak, ne daje nam razloga da ne budemo zadovoljni. Ključni dokument za cijeli naš posao kontrole i nadzora u Nadzornom odboru i klubu, uz Statut i Zakon o trgovačkim društvima jest Strategija, koja je postavila ciljeve kluba i parametre rada. Strategija je baza i podloga za procjenu ostvarenja ciljeva i smatram da je to ključni dokument kojega se moramo držati.

5. Opišite se u tri riječi?

Tri riječi da se opišem, hm... ovako bih ja to kazao: direktan, kreativan. I optimističan!

Osobni karton

Goran Jujnović Lučić, rođen 13. 7. 1986. u Makarskoj

Jujnović Lučić Marković odvjetničko društvo, osnivač i managing partner, stečajni upravitelj od 2014.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. siječanj 2023 13:09