StoryEditorOCM
Hajdukususret izborima

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka; Damir Dominiković: ‘Moje iskustvo u komercijali pomoći će jačanju Hajduka‘

12. srpnja 2022. - 20:00

1.Zašto ste se kandidirali? Što vas je motiviralo?

Hajduk je uvijek u razmišljanjima, druga najvažnija stvar u mom životu nakon moje obitelji. Od prvog dana pratim sustav upravljanja u Hajduku. Kada sam vidio da se promijenio i da sam stekao uvjete prijave na natječaj, tu sam na dispoziciji. Kako smo i sponzori Hajduka zadnjih deset godina aktivno pratim stanje u klubu. Iskustvo rada u uspješnom trgovačkom društvu pokušat ću iskoristiti da pomognem Hajduku..

2.Kako će Hajduk „profitirati” Vašim angažmanom u NO-u? Koje će Vam od poslovnih iskustava pomoći u radu ako postanete član NO-a?

Svoju ulogu vidim u praćenju i nadzoru komercijalnih poslova. Moje dosadašnje iskustvo sigurno bi moglo pomoći cilju kojem svi težimo, stvaranju jakog Hajduka. Mislim da dobar kandidat treba imati ugled u društvu, odgovarajuće stručne kvalifikacije koje imam te iskustvo u nadziranju i vođenju poslova što vodim za više tržišta. Imam lokalno i internacionalno iskustvo.

3. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, kako sportskoj tako i financijskoj?

Dosadašnji rad Uprave vidim kao jako dobar. Pozitivna atmosfera se osjeti u svakom segmentu. Napravljen je napokon rezultatski iskorak nakon dugo godina. U marketingu ono što se napravilo u zadnjih godinu najbolje može opisati članica Uprave Akrap, ali svakodnevno rapidno rastemo. Od raznih akcija bilježe se rekordne prodaje, vidljiv je rad odjela za članstvo, u ovoj godini već imamo preko 75 tisuća članova. Procjenjujem da bismo 2022. mogli završiti s blizu 100 tisuća članova.

4. Kako ocjenjujete rad aktualne Uprave na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i na osnovu čega ćete ga u budućnosti procjenjivati ako budete izabrani?

Trenutnim smjerom sam zadovoljan. U godinu i nešto dana koliko je u Hajduku gospodin Jakobušić je napravio dobre temelje. Hajduk je postavio na noge, kreirao je pomak s tendencijom trajnog rasta. Imali smo nedavno sastanak Hajdučke zajednice na kojem smo govorili o tome, vidi se da idemo u dobrom smjeru. Unio je Jakobušić u klub strašno pozitivnu energiju. Pokrenuli smo razne projekte koji su definirani strategijom. Kao kruna onog što je Jakobušić radio izabran je kvalitetan kadar koji može ostvariti njegove ideje. S druge strane trebat će nam i malo sportske sreće da dođemo do trofeja koje smo u prošlosti osvajali. Kako ću procjenjivati rad Uprave? Dolazim iz multinacionalne kompanije. Jednostavno je, imamo kvalitativne i kvantitativne indikatore. To tako trebamo postaviti i u Hajduku. Kada govorimo o kvantitativnim brojkama, bili to rezultati, prihodi, zarađen novac, marketing... treba uzeti u obzir i kvalitativne indikatore. Tu bih stavio naglasak na razinu povjerenja Hajduka i klubova, da li je to u Gradu Splitu, klubova u Županiji, u regiji, do onog zadnjeg, a to je povjerenje svih u trenutni model upravljanja klubom.

5. Opišite se u tri riječi?

Uporan, samosvjestan, odlučan.

Osobni karton

Damir Dominiković

Rođen: 1. rujna 1979. u Metkoviću

Henkel Croatia d.o.o. - direktor prodaje Henkel Adria

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 12:07