StoryEditor
HajdukTko su i zašto žele na Poljud

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka: Član NO-a mora biti ambasador Hajduka na svim područjima

22. studenog 2018. - 21:33
111oluj

Ivan Olujić rođen je 1978. godine u Zagrebu, gdje je i diplomirao ekonomiju. Trenutno je na poziciji komercijalnog direktora u tvrtki Katapult koncept, koja se bavi marketingom i promidžbom. Tamo je zadnje dvije i pol godine, a prethodno je bio direktor dviju tvrtki koje prodaju sjeme biljaka i poljoprivredni materijal. Kroz posljednjih gotovo 15 godina bio je na rukovodećim pozicijama, može se pohvaliti da je vodio organizaciju od 80 ljudi.

- Javio sam se na ove izbore prvenstveno iz ljubavi prema Hajduku i osjećaju da u trenutnoj situaciji mogu doprinijeti boljitku kluba. Također, mislim da bi svi koji imaju kompetencije i vole Hajduk morali biti na raspolaganju klubu.

- Mislim da imam kompetencije, radim u realnom sektoru 15 godina na upravljačkim funkcijama, poznajem poslovanje poslovnih subjekata, a na taj način po meni treba funkcionirati i Hajduk, uz naravno uzance i pravila posla koja se odnose na sportsko dioničko društvo. Vjerujem da tim izazovima trebaju novi ljudi, neovisni, pošteni, educirani te s poslovnim i životnim iskustvom.

- Ulogu u Nadzornom odboru smatram kao veliku čast, a još veću odgovornost. Stava sam da NO ne smije upravljati klubom, već nadzirati jasnu strategiju i operativni plan iznesen od strane Uprave, a kojega potvrđuje vlasnik, odnosno dioničari. NO nije vlasnik, kao što nije ni Uprava kluba, već treba postaviti što jasniji sustav i točne odgovornosti na svim razinama, s jasno mjerljivim rezultatima rada. Član NO-a mora biti i ambasador Hajduka na svim područjima. Smatram da NO treba raditi timski te da prilikom novog sastava mora usuglasiti vlastitu strategiju i ciljeve za naredni mandat. Ako NO ne bude homogen, sigurno će teško funkcionirati. Naravno da se neće sve odluke donositi jednoglasno, ali ako bih bio preglasan s totalno različitim odlukama od mog uvjerenja, istoga bih trenutka dao ostavku.

- Situaciju poznajem i pratim kao svaki navijač. Hajduk trenutno stoji kako stoji i najlakše je sve kritizirati, ali vjerujem da projekt Naš Hajduk prolazi kroz faze odrastanja. Sigurno je da su se napravile i neke greške, ali i puno dobrih stvari za koje nitko nije vjerovao da su moguće, a ipak su napravljene. U idućoj fazi stoje novi izazovi i na njih se treba koncentrirati te ne ponavljati pogreške. Potencijal Hajduka, navijača, mladih igrača je neosporan.

- Gospodin Huljaj je došao u vrlo nezgodnom trenutku, u vrijeme odlaska trenutnog NO-a. Evidentno je kompetentan i ima iskustvo upravljanja, a mislim da je prekratko na poziciji da bi se mogao ocjenjivati njegov rad ovako iz novina. Hajduku je apsolutno potreban kontinuitet upravljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 11:44