StoryEditorOCM
Hajdukususret izborima

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka; Aljoša Pavelin: ‘Cilj mi je da ‘bijeli’ postanu institucija koja daleko nadilazi domaće okvire‘

13. srpnja 2022. - 19:00

1. Možete li nam reći nešto o sebi?

Ja sam iz Kaštel Sućurca, imam 52 godine, posljednjih šest živim i radim u Rijeci, 2016. sam došao na poziciju predsjednika Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac d.d., proveli smo uspješnu transformaciju poslovanja do ulaska inozemnog ulagača, a onda 2019. karijeru nastavljam u industriji vezanoj uz brodarstvo... U mladosti sam u mojim Kaštelima igrao rukomet, bio sam dragovoljac Domovinskog rata, danas sam poslovni čovjek, sportski pilot, ... Svi mi Dalmatinci emotivno smo vezani uz Hajduk i velika mi je čast bila uopće ući u ovaj krug ljudi. Cilj nam je svojim znanjem i iskustvom pomoći da Hajduk opet bude što je bio - institucija koja daleko nadilazi hrvatske okvire. Moj ključni izazov je što mi zbog posla ostaje malo vremena za obitelj, koja mi je iznimno važna, i moja prva reakcija na inicijativu ljudi iz Našeg Hajduka je bila - 'ljudi, molim vas, nemam dovoljno vremena ni za obitelj'. Međutim, bili su uporni i konkretni, poklonili su mi knjigu Našeg Hajduka koju sam temeljito pročitao i promijenio sam stav. Da, pronaći ću vremena bilo kako, pristao sam.

2. Što vas je motiviralo da se kandidirate? Kako će Hajduk „profitirati” Vašim angažmanom u NO-u? Koje će Vam od poslovnih iskustava pomoći u radu ako postanete član NO-a?

Stav obitelji je bio - „ako misliš da ima smisla i da možeš pomoći – napravi to”! Hajduk ima puno sličnosti s drugim dioničkim društvima, to je poslovni sustav koji ima svoje zakonitosti po kojima mora funkcionirati. Strateški zadatak Nadzornog odbora je pomoći Upravi da se Hajduk oblikuje u jednu suvremenu i stabilnu poslovnu organizaciju. Mislim da sa svojim znanjem i iskustvom vođenja velikih poslovnih sustava mogu puno pomoći u tom procesu. Naš Hajduk je odradio sjajan posao i u Hajdučkoj su zajednici spojili vrlo različite i poslovno realizirane individualce koji su ego stavili sa strane i odlično surađuju u interesu kluba.

3. Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, kako sportskoj tako i financijskoj?

Sa stanjem sam upoznat koliko mogu biti, a bez zadiranja u poslovne tajne. Nemam pristup svim potrebnim informacijama za kvalitetnu, argumentiranu ocjenu. Već sam naglasio da je Hajdukov glavni proizvod emocija. Uprava i Nadzorni odbor su uspjeli vratiti tu emociju, klub je, rekao bih, stabiliziran, uz osvojen kup i drugo mjesto nakon toliko godina izostanka rezultata. Uz usvojenu Strategiju to su rezultati na kojima im treba čestitati i konstatirati da su dobro odradili ovu dionicu.

4. Kako ocjenjujete rad aktualne Uprave na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i na osnovu čega ćete ga u budućnosti procjenjivati ako budete izabrani?

Ne bi bilo korektno komentirati dok nemam dubinski uvid u poslovanje kluba. Ova dionica je odrađena dobro, no moj životni stav je da se uvijek može bolje i to je ujedno i ljestvica očekivanja i za Upravu i za novi NO. Mora se napraviti kvalitativni iskorak kojeg svi očekuju. Krovni sportski cilj definiran u Strategiji je da se do 2027. godine Hajduk pozicionira od 80. do 100. mjesta na UEFA ljestvici. Danas smo negdje oko 150. pa je taj skok vrlo ambiciozan, no ciljevi služe upravo tome da svi daju svoj maksimum da se ostvare. Taj sportski cilj je uzročno-posljedično vezan s krovnim poslovnim ciljem - povećanjem poslovnih prihoda kroz europske utakmice, sponzorstva, prodaju ulaznicu, snažniju monetizaciju branda, prodaju TV prava te transfere igrača. Potrebno je promijeniti i strukturu ukupnog prihoda, da se klub manje oslanja na prodaju igrača. Udjel prihoda od prodaje igrača bio je oko 60 posto. Jedan od strateških ciljeva je, do 2027., postići da 60 posto čine operativni prihodi, a prihodi od prodaje igrača 40 posto. Da bismo ostvarili ove ciljeve nužan je kontinuitet. Mislim da je to temeljna boljka Hajduka - nedostatak kontinuiteta na svim razinama. Tu mislim i na razinu Uprave, Nadzornog odbora, sportskog direktora, trenera. Našao sam podatak da je u zadnjih deset sezona Hajduk promijenio 23 trenera. Kako uopće na taj način ostvariti ciljeve, kako odgojiti mladog igrača ako se stalno mijenja stil igre? Ako stalno mijenjate sportskog direktora ili trenera, indirektno mijenjate i strateške odrednice. Taj kontinuitet je jedna od ključnih stvari koju treba osigurati i odgovornost NO u tome je velika.

5. Opišite se u tri riječi.

Profesionalac. Optimist. I idealist. Kad kažem idealist ne znači da sam naivac, već da se trudim postavljati ciljeve uzimajući u obzir širu sliku. Vrlo su mi bitni principi i pridržavanje pravila koja smo definirali. Ako sam vam nešto obećao, to ću i ispuniti, makar i na vlastitu štetu.

Osobni karton

Aljoša Pavelin, rođen 8. 3. 1970. u Splitu, glavni izvršni direktor PBM Grupe, specijalizirane za održavanje i popravak velikih brodskih motora i sustava upravljanja, s tvrtkama u Hrvatskoj, Bugarskoj, Kini, Litvi, Rumunjskoj, Slovačkoj i Turskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 00:56