StoryEditor
HajdukBen otvoreno

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka online se javio iz Zagreba: Lukša kao Ivanišević, dobio je našu wild-card

31. listopada 2020. - 08:15
Vojko Bašić/Cropix

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Benjamin Perasović otvorio je „press pod maskama” i inauguraciju Lukše Jakobušića u novog predsjednika uprave „bijelih”. Rekao je:

- Novi predsjednik je Lukša Jakobušić, hvala Marinu Brbiću jer je podnio velike napore i žrtvu što je ostao svo ovo vrijeme na našu molbu. Prirodno je da je želio otići odmah nakon Skupštine, kad je postalo jasno da neće ostati. Mi smo ga zamolili da ostane jer smo željeli mirno i temeljito provesti izbore i to nam je omogućio ostanak Brbića. Jako nam je puno značilo da izbor provedemo temeljito i na način na koji smo zamislili...

- Ovaj Nadzorni odbor je na polovici svoga mandata, a izbor predsjednika nam je najvažnija odluka. Kad smo birali predsjednika nakon odlaska Jasmina Huljaja, imali smo skučeno vrijeme, raniji izbor bio je omeđen čvršćim dead-lineom, jer se Huljaj morao brzo javiti na svoju novu funkciju u farmaceutskoj branši gdje se vraćao.

- Istina je, Lukša se nije prijavio na natječaj, tražili su se neki formalni uvjeti koje nije imao. Ali mi smo rekli da ćemo tražiti i sve resurse iz svih prijašnjih natječaja. Sve smo te podatke uzimali u obzir i to što su nam nudile head-hunting agencije i otprije. Sad smo tri agencije kontaktirali, pa jednu odabrali da obavi razgovore i dade nam informacije o kvaliteti kandidata. Nekoliko jako dobrih kandidata bilo je u finišu, neki su u finišu otpali, sami odustali... To što Jakobušić ne posjeduje fakultetsku diplomu zapravo i nije toliko bitno, napokon njegova diploma samo nije nostrificirana. To vam je kao Goran Ivanišević kad je osvojio Wimbledon, nije se po svom trenutačnom statusu mogao naći među ostalim tenisačima, sudionicima turnira, ali je od organizatora dobio wild card i onda je Wimbledon i osvojio!

- Bilo je nekoliko jako dobrih kandidata u finišu, istina je i da je Oliver Kumrić odustao kako su mediji javili. Na kraju smo odabrali Jakobušića jer Nadzorni odbor po Trgovačkom sudu može naprosto odabrati predsjednika. Imenovati ga i i bez natječaja. Mi smo to i učinili, ali smo proveli detaljnu analizu i natječaj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 08:04