StoryEditorOCM
Hajdukbit će iznimke

Predsjednik Jakobušić o odluci da samo članovi mogu kupiti ulaznicu: ‘Ovo je imalo poslovno i operativno opravdanje‘

29. siječnja 2023. - 16:50

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić pred dvoboj s Istrom obratio se navijačima u svezi odluke o kupnji ulaznica za domaće utakmice.

- Brojke rastu, svaki četvrti član je novi član, dio obitelji. Nismo očekivali 50.000 članova u prvi mjesec dana i želim se svima zahvaliti. Naše su ambicije bile da tu brojku dostignemo oko rođendana, ali da bi bilo više od sto tisuća trebat će i momčad nešto dati, neki rezultat. S brojkom od sto tisuća ulazite u klub prestižnih u Europi, nema ih toliko – kazao je Jakobušić.

Odluka da pravo kupnje ulaznice imaju samo članovi izazvale je kontroverze, čak i pobune među nekim članovima. Kako to gledate sada s odmakom od dva tjedna?

- Moje je da donosim odluke, ponekad one i ne nailaze na odobravanje. No ovo je imalo poslovno i operativno opravdanje, broj novih članova je ogroman, a kupnja ulaznica na dan utakmice je gotovo simbolična. No upravo ta odluka je izazvala određene polemike, čak i podjele. Dugoročno odluka koja izaziva podjele nije dobra – kazao je Jakobušić i nastavio:

- Već smo donijeli odluku koja će vrijediti od sutra. Svi oni koji su bili članovi 2022., a još nisu obnovili članstvo, moći će kupiti kartu za Rijeku. Najviše se naših članova uključuju u veljači, mjesecu rođendana, znam da će biti 116 akcija i ne želimo da oni naši članovi budu zakinuti zbog formalnosti.

Na kraju je predsjednik Jakobušić zaključio:

- Do kraja sezone je devet utakmica, nakon čega ćemo analizirati ovu odluku i vidjeti koja će pravila biti na kraju sezone. Uvijek se može kupiti pretplata i niste zakinuti. No morate znati i kolika je veličina Hajduk i svjesni koliki je ovo klub ne samo za grad i regiju i da takav klub zapravo pruža i privilegiju svoju navijačima da budu pripadnici njegove obitelji. Prgave familije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 17:40