StoryEditorOCM
Hajdukbudućnost bijelih

Prati talente diljem svijeta, a nije mu promakla ni Hajdukova nada u Budimirovoj reprezentaciji, ima samo riječi hvale

Piše Sport SD
22. svibnja 2024. - 10:37

Nema vjerojatno dijela svijeta na kojem se nogomet ne prati, a tako i nogometaši. Posebice oni mlađi u slučaju onih koji se žele istaknuti u otkrivanju nadolazećih zvijezda.

Jedan o tih je i nekadašnji mladi skaut Dinamo Tbilisija Panagiwths Kotths čije analize na X profilima PanoScout i Youth Scout1ng prati preko 15 tisuća pratitelja. Na svojim profilima prati brojne talente iz svih država svijeta na svim kontinentima. Tako se na njegovoj listi našla i Hrvatska, a posebno mu je za oko zapao jedan mladi hajdukovac.

image
Ante Čizmić/Cropix

Naime, na svom profilu PanoScout kratko se biranim riječima osvrnuo na 16-godišnjeg Hajdukovog kadeta Roka Vojvodića. Ovaj mladić s Hajdukovim kadetima je ove godine osvojio Kup, a prošle godine je na Poljudu potpisao stipendijski ugovor do 2026. godine zajedno s Brunom Durdovom, koji je već upisao debi za prvu momčad. 

- Jedan je od najzanimljivijih hrvatskih talenata koji trenutno igra za splitski Hajduk i hrvatsku reprezentaciju do 17 godina. Defenzivni je veznjak koji igra desnom nogom i voli se postavljati dublje u pozadini kad momčad ima posjed i nudi dodatnu zaštitu – napisao je Panagiwths Kotths na X-u o mladom hajdukovcu. Istaknuo je još njegove defenzivne sposobnosti, pregled igre kod dodavanja te progresivnu trku.

image


 

Damir Krajač/Cropix

Vojvodić je trenutno na Euru U-17 u reprezentaciji, koju vodi bivši trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir s kojim su stigli do finala Lige prvaka mladih. Uz Vojvodića na ovom Europskom prvenstvu na Cipru su od mladih hajdukovaca još Bruno Durdov, Duje Milišić i Zvonimir Hrastović. Hrvatska je na otvaranju već igrala protiv Austrije (0:0), čekaju ih još utakmice u skupini protiv Danske (23. svibnja) i Walesa (26. svibnja).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:35