StoryEditor
Hajdukčeka se novi termin

Poznato zbog kojih je klubova otkazan sastanak vezan za Udrugu prvoligaša, kao i razlozi njihove spriječenosti

Piše PSD
4. listopada 2019. - 18:43
rgx time: 5.4836273193359E-5

Nakon što su u srpnju ove godine predstavnici Hajduka ostalim klubovima HT Prve lige prezentirali razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša dogovoreno je da se novi sastanak na ovu temu održi u rujnu.

Sastanak je trebao biti održan danas, no otkazan je jer su tri prvoligaša izvijestila da se nisu u mogućnosti odazvati.

Prema informacijama koje je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak dao Nogomet plusu, dolazak na sastanak su otkazali Istra 1961, Inter Zaprešić i Varaždin.

Istra i Inter su anveli da su to učinili zbog njihove međusobne utakmice koja se u sklopu 11. kola HT Prve lige igra danas od 18 sati u Puli, iako je termin odigravanja poznat već duže vrijeme, dok je Varaždin sastanku u nemogućnosti prisustvovati nakon što je njihov susret 11. kola u kojem gostuju na Poljudu kod Hajduka s nedjelje prebačen na subotu te na put prema Splitu kreću već danas.

Novi datum održavanja sastanaka još uvijek nije poznat jer još uvijek nisu obavljene konzultacije s klubovima oko novog termina.

Udruga prvoligaša prestala je postojati 2014. godine kada su njenu ulogu preuzela tijela HNS-a, a njen povratak jedan je od zahtjeva koje je vodstvo Hajduka predvođeno Marinom Brbićem iznijelo na sastanku s predstavnicima Grada Splita i Saveza u lipnju ove godine na kojem je odlučeno da se susret Mađarske i Hrvatske igra na Poljudu.

#HAJDUK#HT PRVA HNL#UDRUGA PRVOLIGAšA

Izdvojeno