StoryEditorOCM
Hajdukčeka se odluka

Poznato je koliko bi utakmica suspenzije Leko minimalno trebao dobiti, ima jednu olakotnu i jednu otegotnu okolnost

Piše SPORT SD
17. srpnja 2023. - 12:06

Incident s utakmice Superkupa u kojem je Ivan Leko zaradio crveni karton zbog vrijeđanja suca Darija Bela čeka na nastavak.

Naime, trenerom Bijelih sada će se baviti Disciplinska komisija HNS-a, a u članku 52. Pravilnika stoji:

"Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci."

U tom kontekstu treba se prisjetiti slućaja Nenada Bjelice iz 2020. godine, koji je napravio sličnu stvar kao i Leko. On je nakon verbalnog napada na suca Marija Zebeca zaradio 2000 kuna kazne i dobio mjesec dana zabrane vođenja utakmica. Bjelica se tada žalio i ispričao, ali kazna mu je potvrđena, iako je žalbom odgodio suspenziju te je vodio derbije s Hajdukom i Rijekom.

Leki će olakotna okolnost biti to što je do ovog incidenta bio maksimalno korektan prema sucima i nikada nije komentirao njihove odluke, ali bi mu otegotna okolnost mogla biti to što je i nakon utakmice nastavio kritizirati Bela, i u izjavi za televiziju, i na presici.

Dakle, minimalna kazna koju će Leko dobiti trebala bi biti dvije utakmice, ali ovisno o tome koliko će Komisiji trebati za donošenje odluke pa onda i proces žalbe, njegova suspenzija mogla bi stupiti na snagu tek nakon nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:52