StoryEditorOCM
Hajdukprotiv Torshavna

Poznat sudac za utakmicu Hajduka na Poljudu, hrvatskim klubovima nije dijelio pravdu, ali statistika mu je ‘luda‘

Piše Sport SD
20. srpnja 2024. - 10:32

Matthew De Gabriele s Malte delegiran je za glavnog suca 2. kola Konferencijske lige između Hajduka i Torshavna koja će se na Poljudu igrati u četvrtak 25. srpnja s početkom u 21 sat.

De Gabriele ima 35 godina, a do sada nikad nije sudio hrvatskim klubovima. Što se tiče njegove karijere, uglavnom je pravdu dijelio na susretima vezanim za natjecanja na Malti.

U Europi je dva puta sudio kvalifikacije za Europa ligu, tri za Konferencijsku, a u Ligi prvaka za mlade sedam puta je bio na terenu. U najelitnijem klupskom natjecanju našao se samo jednom na travnjaku, kad su kvalifikacije za Ligu prvaka u srpnju 2021. godine igrali Linfield i Žalgiris, a susret je završio 2:1 u korist kluba iz Litve. 

No, ono što je zanimljivo je da je u toj utakmici Maltežanin podijelio čak šest žutih kartona, dva crvena, te je sudio i jedan jedanaesterac.

Dakle, njegova statistika uistinu je zanimljiva. U karijeri je dosudio 234 utakmice, s tim da je podijelio 1168 žutih kartona, 112 crvenih, a svirao je čak 105 jedanaesteraca!

Podsjetimo, Hajduk je u četvrtak pustio ulaznice u prodaju za ovu utakmicu. Kao i do sada, do dana utakmice pravo kupnje imaju isključivo aktivni članovi Kluba. Po kojim cijenama, možete pogledati ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:27