StoryEditor
Hajdukpoljudski biser

Povratkom Primorca zasjat će Nejašmić: u dvije je godine prošao put od ekstra talenta do totalnog nipodaštavanja

13. studenog 2020. - 21:26

Darko Nejašmić mogao bi biti najveći „profiter” postavljanja Bore Primorca za trenera Hajduka. Mladić koji je kao malo tko proživio uspone i padove u vrlo kratkom razdoblju svoje tek započete karijere, po svemu sudeći – nalazi se opet – na lansirnoj rampi.

Da je tome tako sluti njegovo postavljanje u momčad u prvih 11 protiv Osijeka i dojmljiva partija u kojoj je po mnogima, rekli bismo čak po općem sudu bio jedan od najboljih nogometaša Hajduka.

Nejašmić je u dvije godine prošao put od bogomdanog talenta i taktički zrelog mladića koji izvrsno djeluje na poziciji „izvora igre”, do totalnog nipodaštavanja, odnosno permanentnog izostavljanja iz prvog sastava.

Kad je za trenera prije dvije godine došao Siniša Oreščanin povukao je sa sobom Nejašmića iz B momčadi i dao mu sve ovlasti u sredini terena. Tada je Nejašmiću i cijena narasla, uz procjenu da ga je prerano prodavati. Damir Burić kao nasljednik Oreščanina također je redovito posezao za Nejašmićevim uslugama.

Dolaskom Igora Tudora za kormilo - roleta je pala, prozori i vrata su se zatvorili. Na pripremama u Antalyji, nema tome još ni godinu dana, Tudor je jasno dao do znanja da u svome, življem načinu igre, bržem protoku baluna, ne vidi Nejašmića u tako dobrom svjetlu kako su ga vidjeli njegovi prethodnici.

Digla se buka i po medijima kako to Tudor ignorira mladog reprezentativca, a što je buka bila žešća, to je trener bio – tvrdoglaviji.

Nastupi Nejašmića mogli su se potom mjeriti na kapaljku, a i kad bi ulazio kasnije, češće pod Vukasom (još jedan trener), bilo je očito da je - u cijeloj toj situaciji - izgubio samopouzdanje.

Sad je na sceni Primorac, nova injekcija povjerenja, Nejašmić je došao na svoje mjesto zadnjeg veznog koji plijeni pravilnim postavljanjem i čitanjem igre i sve je opet bilo kao nekad.

Ne može se zamislit igra bez Nejašmića... tada se govorilo.

Mladi reprezentativac može opet vjerovati da mu je sunce granulo. Da je na sceni trener koji pravilno procjenjuje njegove osobine i kvalitete i da će u igri, taktici koju primjenjuje Primorac biti – potreban i dragocjen. A ne višak u sustavu 3 – 5 – 2, koji ni Tudoru, ni Hajduku ove godine nije donio ništa dobra.

item - id = 1057603
related id = 0 -> 1136484
related id = 1 -> 1136468
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 11:30