StoryEditorOCM
Hajdukopcije na stolu

Povratak na Poljud nije u prvom planu, drugi klub je u igri. Nakon velikog posla žele bivšeg hajdukovca

Piše Sport SD
22. kolovoza 2024. - 12:52

Bliži se kraj prijelaznog roka i otvaraju se neke nove mogućnosti na tržištu koje ranije tijekom ljeta nisu bile dostupne. Hajduku su prioriteti su napadač, krilni napadač i ‘šestica‘, a svako malo pojavljuju se imena potencijalnih pojačanja.

Zadnjih dana spominje se i ime Stipe Biuka, bivšeg hajdukovca koji je s Poljuda otišao u američki MLS, a početkom ovog ljeta otkupio ga je španjolski Real Valladolid. 

Prijelazni rok još nije gotov, a Hajduk još ima priliku za vratiti igrača koji može biti rješenje za goruću poziciju

Dok Hajduk traži krilnog napadača, Španjolci uzeli njihovog, sad je konačno jasno, evo koliko će Bijelima ‘kapnuti‘

image

Biuk u dresu Valladolida

AFP

Za španjolsku momčad dosad je upisao 11 nastupa, a nedavno je na konferenciji za medije trener Paulo Pezzolano izjavio kako ne bi imao ništa protiv da Biuk skuplja minute u drugom klubu. Nahvalio je trener Valladolida njegove igračke kvalitete i dodao kako će dobiti priliku, ali izglednije je da će Biuk potražiti minute na posudbi, a u tu priču ulazi Hajduk.

Ali kako neslužbeno doznajemo, izglednije je da će Biuk sreću potražiti negdje drugdje, povratak na Poljud nije u prvom planu.

U međuvremenu pojavila se informacija u poljskim medijima da bi Biuk mogao otići na posudbu u Rakow. 

Rakow je pred završetkom velikog posla, Ante Crnac, nekadašnji Dinamov junior i bivši igrač Slaven Belupa klub čak 11 milijuna eura i postaje novi igrač engleskog Norwicha. Dogovor između klubova je odrađen i samo detalji dijele Crnca od odlaska u Englesku. Crnac je u Rakow došao prošlog ljeta iz Slaven Belupa u transferu vrijednom 1,3 milijuna eura, u dresu Rakowa skupio 40 nastupa u kojima je zabio devet golova i dodao šest asistencija. 

Novac zarađen od Crnca Rakow planira reinvestirati, i tu Biuk ulazi u priču. Poljaci navode da se raspituju o Biukovoj situaciji, svjesni su da bi to bio veliki zalogaj, ali mogu mu pružiti potrebnu minutažu jer trener obožava nogometaše njegovog profila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 11:01