StoryEditorOCM
Hajdukpred prvi ispit

Pouzdani branič Hajduka: ‘Protivnika moramo shvatiti ozbiljno da bi odigrali što bolje, nema slabijeg ili jačeg‘

Piše Krešimir Milić
19. srpnja 2024. - 20:55

Hajduk u novu sezonu ulazi s Adidasom kao novim tehničkim sponzorom, a službeno predstavljanje nove suradnje upriličeno je u prekrasnom ambijentu Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu. Tu leži i simbolika ovog događaja s obzirom na to da je arhitekt prekrasnog zdanja podno Marjana jedan od osnivača ‘bijelih‘ Fabijan Kaliterna.

Jedan od manekena Hajduka na predstavljanju novih dresova bio je lijevi bek ‘bijelih‘ Dario Melnjak.

- U novom dresu Hajduka se osjećam sjajno, kao i svake godine. Ambijent je ovdje prekrasan, tu sam prvi puta, stvarno je lijepo i posebno - istaknuo je Melnjak.

Pripreme su u punom jeku, onaj najteži fizički dio je došao kraju, a uskoro počinje i sezona.

- Onaj ozbiljniji dio je ispred nas sad, svi se tome veselimo i ne možemo dočekati tu prvu utakmicu. Mislim da smo puno toga napravili u ovih mjesec dana i s veseljem čekamo prvu predstavu, kao i one koje slijede iza. Prošlo je dosta vremena od moje ozljede, odavno treniram s ekipom i osjećam se super. Iz tjedna u tjedan se osjećam bolje i sigurnije. Uživam sa suigračima i to je ono što mi je nedostajalo ovih 6-7 mjeseci pauze.

Pripremne utakmice su bile bez publike uglavnom, a slijedi uskoro ona prava pred punim stadionom.

- To je nešto najljepše što igrač može imati u karijeri. I ako pričam sam za sebe nakon ovih mjeseci oporavka od ozljede stvarno se veselim punom Poljudu. Idući protivnik? Imamo prilike vidjeti svakodnevno kako se nogomet uravnotežio i zapravo bilo je puno primjera gdje više nema slabijeg ili jačeg protivnika. Tako i mi moramo shvatiti svog protivnika ozbiljno kako bi odigrali što bolje.

Brzo je i prvenstvo, a svi navijači imaju jednu želju.

- Svi! - kazao je kratko i jasno.

Oporavak od ozljede je protekao dobro, što se moglo vidjeti i tijekom pripremnih utakmica. Gattuso je dobro upoznat s kvalitetama Melnjaka.

- Trener ima svoje ideje i zamisli, vjerojatno nas je dobro proučio prije. Što se tiče moje igre prema naprijed, kad osjetim rupu u tom prostoru tu i idem. Mislim da je najbolji miks da nešto sami donesemo u taktici, a i istovremeno poštujemo što trener traži od nas. Ja se dobro osjećam i fali još samo taj gol da bi se osjećao kao prije. Konkurencija? Toga mora biti, to je zdrava konkurencija - zaključio je Melnjak. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:05