StoryEditor
Hajdukjunak pobjede

Posavec: Sve čestitke njihovu golmanu, odigrao je možda i utakmicu života

Piše Vedran Babić
27. srpnja 2018. - 00:45
hajduk_slavia83-260718

Već prvo poluvrijeme okršaja sa Slavijom bilo je dovoljno da svi vide kako je Hajduk u Josipu Posavcu dobio pojačanje. Dvadesetdvogodišnji varaždinski vratar u dva je navrata spasio kožu Hajduku obranivši zicere Cvetanovu i Uzunovu, a na kraju priče „bili“ su slavili. Debi za pamćenje.

- Naravno da mi je drago da je debi prošao ovako, ali moja predstava je u drugom planu. Najvažnija je pobjeda – skromno će nakon susreta Posavec.

U prvih 45 minuta Hajdukova obrana nije djelovala nimalo sigurno i moglo je biti gadno da se Posavec u te dvije situacije nije iskazao maestralnim obranama. Prvo oči u oči s Cvetanovim, a onda je jednako opasan pokušaj Uzunova skrenuo u vratnicu. 

- To je moj posao. Bila bi šteta da su nam Bugari zabili, a meni se posrećilo da sam bio na mjestu kad je trebalo. Znali smo da će biti teško jer prijateljske su utakmice jedno, a natjecateljske nešto sasvim drugo. Znaju oni igrati.

U Sofiju putujete s prednošću 1:0, jeste zadovoljni?

- Šteta što razlika nije bila veća. Oni su stvorili prilike više iz nekih sretnih situacija nastalih našim greškama. Prednost je velika, ali dok sudac ne svira kraj u Sofiji, nije nam dosta ni pet golova razlike. Nećemo ići tamo braniti prednost. Znamo naše kvalitete i njihov će nam teren možda omogućiti bržu igru koju preferiramo. Neka bude i 0:0, samo da prođemo.

Je li vas Slavija nečim iznenadila?

- Nije. Analizirali smo ih, znali smo im vrline i mane, 90 posto vremena smo dominirali i stvarali prilike. Sve čestitke njihovu golmanu, odigrao je možda i utakmicu života. Najvažnije je da smo pobijedili, to nosi entuzijazam za prvenstvo koje kreće u nedjelju i naravno za revanš.

Kakav je bio travnjak?

- Išao je više na ruku njima jer igraju više dugih lopti, a mi po tlu, što nije jednostavno kad lopta tako odskače. Bez obzira na to, imali smo puno prilika, u par navrata smo ih izigrali baš školski. Kad popravimo realizaciju, izgledat će još bolje.

Jeste li imali tremu prije utakmice?

- Imao sam priliku braniti pred puno ljudi u Italiji, ali ovo je posebna atmosfera. Čak i meni koji imam iskustva, malo su se noge odsjekle kad sam stupio tamo. Bili su naš 12. igrač, hvala im. Nije ti svejedno kad imaš privilegij razveseliti ih ili rastužiti. Hvala Bogu, napravili smo dobru stvar.

 

#HAJDUK#JOSIP POSAVEC#SD HAJDUK

Izdvojeno