StoryEditorOCM
Hajdukatmosfera derbija

Užarena je atmosfera na Rujevici: Torcida uzvratila Armadi bakljadom, intervenirali vatrogasci

Piše F. V.
29. rujna 2024. - 21:34

Torcida uzvratila bakljadom

Torcida je uzvratila bakljadom u 71. minuti. Ni "kavez", sramotno zdanje u kojem na Rujevici drže gostujuće navijače, nije uspio spriječiti bacanje baklji u travnjak. Tri su baklje sa sektora s gostujućim navijačima doletjele na travnjak. Pritom su morali intervenirati i vatrogasci, čini se kao da je bakljom bila zapaljena reklama iza gola. Zbog toga je susret također morao biti prekinut na dvije minute, dok baklje nisu pomaknute i dok se dim nije razišao.

Bakljada na Rujevici

Zbog bakljade Armade susret je bio prekinut. Dim je prekrio travnjak i sudac Čulina poslao je igrače da se osvježe. S druge strane Torcida se malo kompletirala.

Niz poruka Armade

Armada je nakon 20 minuta igre podignula niz poruka koje je uputila Torcidi. Na vrhu je pisalo Torcida Beat Fleet. A onda je slijedio niz manjih poruka: „Kod nas (opet) drugi vitar puše”, „Splitsko stanje uma”, „Budite kao mi, budite in bezlični”, „Perpetuum fritule”, „Dududu nema nam pomoći”, „Iz poljudske lipotice poispadale vide”, „Obožavam grad u kojem svi su face, u kojem najveće faca za par dana budu štrace”, „One koji nude rješenje etiketiramo kao kretene”. Uz završnu na kraju posebno dignutu poruku: „I prije nego šta si trepnija okom zavrti nas cesta onin kružnin tokom”. Poruke su mahom bile iz pjesama TBF-a kojima su se htjeli narugati Torcidi i dugogodišnjim turbulencijama na Poljudu i neuspješnim pokušajima Hajduka da se domogne naslova prvaka. Armada se prisjetila i svog preminulog člana Darka Brkića. Uslijedila je i bakljada, a dim je prekrio travnjak.

image
F. V.
image
F. V.
image
F. V.
image
F. V.

Skandiranje i pjesma s tribina

‘Kavez‘ još nije pun. Očekivalo se oko 400 navijača Hajduka na Rujevici, ali zasad još nije skroz popunjen sektor s gostujućim navijačima. Vidjet ćemo tijekom susreta... Svejedno se ori, i skandiranje od strane Torcide, i pjesma Armade.

Armada, Armada, šaka jada... - skandiraju navijači Hajduka.

Tovarske pi***! - uzvraća Armada.

image
F. V.

Zvižduci za Livaju

Dok su se momčadi zagrijavale na travnjaku zvižducima su navijači domaćeg sastava dočekali predstavljanje momčadi Hajduka od strane službenog spikera. Posebno je salvom zvižduka dočekano ime Marka Livaje. Napadač Hajduka posebno je crvena krpa Armadi.

Policijski helikopter nadlijeće stadion, na tribinama su Pavelin, Ivošević...

Policijski helikopter nadlijeće stadion na Rujevici, ništa se ne prepušta slučaju. Navijači polako pune stadion, ali još nema gužve na tribinama koje će do početka susreta biti pune. Među poznatim licima koje smo vidjeli na Rujevici su i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Aljoša Pavelin...

image

Policijski helikopter iznad stadiona

F. V.

Armada priprema koreografiju

Stadion se tek počeo puniti, još je većinom prazan, a pogledom na stolice može se uočiti da domaća navijačka skupina priprema posebnu koreografiju za ovaj derbi.

image
F. V.

Hajdukovci stigli na stadion

Momčad Hajduka stigla je na stadion Rujevica. Sat i pol prije početka jadranskog derbija momčad "bijelih" stigla je na poprište okršaja koji će odlučiti o prvom mjestu SuperSport HNL-a nakon osam odigranih kola.

Već ranije dio navijača splitskog kluba stigao je na stadion Rijeke. Kako je već u jutarnjim satima Torcida marširala gradom, kod stadiona Kantrida pa prema Rujevici, reagirala je policija da spriječi mogući sukob s Armadom. Sprovodeni su navijači splitskog kluba prvo na drugu lokaciju, a zatim i rano dovedeni na stadion kako bi se izbjegli incidenti.

Uglavnom navijači još stoje izvan stadiona koji je svoja vrata gledateljima otvorio u 18.30 sati. Početak utakmice je u 20 sati.

image
F. V.
image
F. V.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 21:34